Bekijk het origineel

Past. geschrift van * Geref. moderamen over „Verzoening

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Past. geschrift van * Geref. moderamen over „Verzoening"

1 minuut leestijd

KAMPEN — Eind februari, begin maart, zal een pastoraal geschrift over de Verzoening verschijnen. Het zal ongeveer tachtig bladzijden tellen en op naam van het moderamen van de generale synode van Maastricht, onder dank aan de auteurs, aan de kerken ter beschikking worden gesteld. Het zal ook voor belangstellenden (ƒ 7,50) verkrijgbaar zijn in de boekhandel. De uitgave is namelijk in handen gegeven van Kok in Kampen.

Het geschrift is. samengesteld door vijf auteurs: ds. A. C. Hofland, dr. A. Kruyswijk, ds. J. Overduin, prof. dr. J. Plomp en prof. dr. J. Verkuyl. Zij kregen daartoe de opdracht van de synode van Maastricht. Het bestaat uit drie delen: de gang van zaken bij de kwestie-Wiersinga; een behandeling van de bijbelse gegevens over de verzoening en tenslotte: de dienst van de verzoening, zoals die in het leven van de gelovige moet worden waargemaakt.

Omdat dit herderlijke schrijven in concept pas gereed kon zijn nadat de generale synode van Maastricht was gesloten wordt het gepubliceerd onder verantwoording aan de komende generale synode van Zwolle.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 januari 1977

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Past. geschrift van * Geref. moderamen over „Verzoening

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 januari 1977

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken