Bekijk het origineel

Rector Lutjeharms en prof. Bijlsma emeritus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rector Lutjeharms en prof. Bijlsma emeritus

Protestantse Faculteit Brussel

3 minuten leestijd

BRUSSEL — De bekende rector van de Protestantse Theologische Faculteit aan de Bollandistenstraat te Brussel, prof. dr. W. Lutjeharms, gaat in de loop van dit jaar met emeritaat. Hij zal waarschijnlijk als rector worden opgevolgd door prof. dr. H. R. Boudin, die aan de Franstalige afdeling van de faculteit kerkgeschiedenis doceert. Boudin, die zojuist door de docentenvergadering is gekozen, wil zijn benoeming nog even in beraad houden.

Prof. Lutjeharms doceerde sinds zijn g; benoeming op 15 oktober 1958 aan de faculteit de vakken godsdienstpsychologie, zending Belgische kerkgeschiedet> nis en Kerklatijn. De hoogleraar, die dit jaar de leeftijd van 70 jaar bereikt, behoort tot de Evangelische Broedergemeente en heeft daar de status van emeritus-predikant.

Herrnhutter

Hij werd kandidaat in Herrnhut (1931) en diende de Hervormde Kerk van België in de gemeenten van Kortrijk-Roeselare en Antwerpen, de Evangelische Broedergemeente te Zeist en in 1958 vertrok hij opnieuw naar België. Lutjeharms is ook secretaris geweest van het Belgische Bijbelgenootschap.

Ook in kringen van de Vlaamse Bijbeldag — die qua sfeer en theologisch klimaat nogal wat verschilt van dat der Protestantse Faculteit — had men veel op met prof. Lutjeharms, die o.a. nogal wat evangelische liederen op zijn naam heeft staan.

De rector zal na een voorlopige afscheidsplechtigheid op woensdag 20 april a.s. — zijn afscheidscollege geven in oktober, bij de opening van het nieuwe academiejaar. Hij spreekt dan over ,,de opleiding van voorgangers in België".

Ook een andere Nederlandse hoogleraar aan de Nederlandstalige afdeling van de faculteit gaat dit jaar met emeritaat: prof. dr. R. Bijlsma uit Zeist, die te Brussel praktische theologie en hermeneutiek doceert. Prof. Bijlsma legt op 67-jarige leeftijd zijn ambt neer. Op woensdag 20 april zal hij zijn afscheidscollege geven.

De raad van de faculteit heeft nog geen opvolger benoemd voor prof. Bijlsma, die sinds 1961 in een deeltijdse functie en sinds 1969 voltijds aan de faculteit was verbonden. Daarvóór was dr. Bijlsma o.a. Hervormd predikant in Hellendoom, Amsterdam, Monnikendam en De Bilt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 februari 1977

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Rector Lutjeharms en prof. Bijlsma emeritus

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 februari 1977

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken