Bekijk het origineel

,,De mensen realiseren zich helemaal niet hoe belangrijk slapen is''

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

,,De mensen realiseren zich helemaal niet hoe belangrijk slapen is''

2 minuten leestijd

„Er wordt hier ir) Nederland veel te weinig aandac/if besteed aan gezond slapen. Ook door de beddenlabrilianten. Je kunt het de mensen dus nauwelijlis liwalijlt nemen dat ze alleen maar naar de buitenliant kijken en niet naar de ondergrond waar ze op moeten liggen, terwijl die toch het belangrijkste is .Waarom is gezond slapen dan zo belangrijk?" „ IVe leven niet helemaal zoals het hoort. We komen weinig in beweging, eten teveel en dan vaak nog verkeerd. Dat heeft geen gunstige uitwerking op onze rugwen/els. 's Nachts bij het slapen kunnen we dat corrigeren, maar dan moeten we wel een gezond bed hebben, anders krijgen we rugklachten. En die heeft dan ook de helft van de Nederlandse bevolking", „Wat kunnen we daar tegen doen?" „De ideale rusthouding voor de wervelkolom is een rechte horizontale lijn. Daar moet het bed voor zorgen. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. want het vereist een onafhankelijke vering in debedbaS'S en een spiraal of een gewone lattenbodem kunnen die nooit geven". „Bestaat zo'n bed dan wel?" „Ja, de Lattoflex bijvoorbeeld. Ook een lattenbodem, maar hier is elke lat apart opgehangen in een rubber gewricht, zodat de ondergrond de vorm van het lichaam kan aannemen. Bovendien is de vering voor elke lat afzonderlijk instelbaar, waardoor er ook nog individuele correcties kunnen worden aangebracht". „Maar zo'n bed is duur, natuurlijk". „Duurder dan het doorsnee-bed, inaerdaad. Maar het is dan ook het behoud van de rug en düs belangrijker dan het uiterlijk van de slaapkamer. En de mensen die zich dat realiseren, zullen het er graag voor over hebben. Bovendien vinden de mensen in onze showroom ook andere typen gezonde bedden, die niet zo duur zijn".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 maart 1977

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

,,De mensen realiseren zich helemaal niet hoe belangrijk slapen is''

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 maart 1977

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken