Bekijk het origineel

Eerste jaarlijkse „bijbelweek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Eerste jaarlijkse „bijbelweek"

2 minuten leestijd

HAARLEM — „Bijbel, een boek om te vieren", luidt het thema van de Bijbelweek die dit jaar voor het eerst zal worden gehouden van 9 tot en met 15 oktober. Deze week is een initiatief van de RCOB, de Raad voor Contact en Overleg betreffende de Bijbel. Daarin zijn veertien kerken en geloofsgemeenschappen en een aantal bijbelorganisaties, zoals het Nederlands Bijbelgenootschap en de Katholieke Bijbelstichting, vertegenwoordigd. Ze hebben zich alle achter deze Bijbelweek gesteld.

De RCOB dringt er bij de plaatselijke kerken en parochies op aan reeds nu voorbereidingen te treffen. Deze nieuwe kerkelijke week zal voortaan ieder jaar in oktober worden georganiseerd door de RCOB. Het is niet de bedoeling dat alleen in de zondagse erediensten aandacht geschonken wordt aan het thema, maar dat dit het gespreksonderwerp zal zijn voor alle catechisaties, bijbelkringen, gespreksgroepen en gemeenteavonden die in die week worden belegd.

Uiteraard kunnen deze activiteiten ook gezamenlijk worden ondernomen, bijvoorbeeld in het kader van een plaatselijke raad van kerken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 maart 1977

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Eerste jaarlijkse „bijbelweek

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 maart 1977

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken