Bekijk het origineel

Geref. vrouwenbond gaf cadeau aan kerken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geref. vrouwenbond gaf cadeau aan kerken

Werkboek: „Samen kom je verder"

3 minuten leestijd

ROTTERDAM — De Gereformeerde vrouwenbond heeft dinsdag in aanwezigheid van 3.000 van de in totaal 20.000 bij deze organisatie aangesloten vrouwen een cadeau aan hun kerken aangeboden. Dat gebeurde in het sportpaleis Ahoy, ten overstaan ook van het voltallige moderamen der synode. Het cadeau is een werkboek getiteld „Samen kom je verder", dat een middel wil zijn om het proces van geloofsoverdracht aan jongeren te intensiveren.

We laten het overigens hier niet bij, verzekerde de presidente, mevrouw D. de Jong-Bakker aan dominee C. Mak, Azn., synode-praeses, die het boek in ontvangst nam. Al onze leden hebben namelijk de opdracht: zit er bij uw kerkeraden achterheen dat er wat moet gaan gebeuren en dat we het samen moeten doen.

Het boekje kon tot stand komen door een financiële actie, die meer dan voldoende opbracht, zodat ook nog een belangrijke financiële injectie gegeven kon worden aan het werk onder drugsverslaafden. „Samen kom je verder" wordt aan alle gemeenten aangeboden, die er om te beginnen in gespreksgroepen mee aan de gang kunnen gaan. Het geeft eerst een schets van jongeren en hun belevingswereld, gaat dan in op de vraag: wie zijn we zelf als ouders en opvoeders? Om tenslotte de praktijk van de geloofsoverdracht aan de orde te stellen: in het gezin, op de school en in de kerk. Als bijlage is onder meer informatie toegevoegd over hoe de geloofsoverdracht in de Joodse traditie is verwerkt.

Loop vooruit

Dominee Mak, erg blij met dit geschenk, zei onder meer tot de dames: loopt maar voorop in onze kerken met uw geloof en uw aanpak. Dat zal, als we het werkelijk samen doen, die kerken toekomst geven.

Over hetzelfde thema „samen kom je verder", hadden tevoren het Tweede kamerlid en de president van de Bond, mevrouw J. G. Kraaijeveld-Wouters, en het lid van het Centrale comité van de Wereldraad van kerken, mevrouw ds. M. J. van der Veen-Schenkeveld, de jubileumvergadering — de viouwenbond bestond veertig jaar — toegesproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 mei 1977

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Geref. vrouwenbond gaf cadeau aan kerken

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 mei 1977

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken