Bekijk het origineel

Economisch herstel staat op voorgrond

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Economisch herstel staat op voorgrond

Regeringsverklaring Belgische premier:

2 minuten leestijd

BRUSSEL — De christen-democraat Leo Tindemans, die eind vorige week een nieuw regering wist te vormen die gesteund wordt door christen-democraten, socialisten en twee taaipartijen (het F0F, Front van Franssprekenden en de Vlaamse Volksunie) heeft dinsdag in het Belgische parlement zijn regeringsverklaring afgelegd.

In die verklaring zegt Tindemans de bestrijding van de werkloosheid als een „absolute prioriteit" te beschouwen. Leo Tindemans, de nieuwe Belgische premier, herinnerde eraan dat tussen' de coalitiepartners ongeveer 200 uur onderhandeld is over twee overeenkomsten: Die inzake de nieuwe Belgische staatsvorm en die over het sociaal-economisch beleid.

We weigeren, zo zei Tindemans. dinsdag in het parlement, om de gevolgen van de economische wereldcrisis passief te ondergaan. België wordt bedreigd door een verarming. Die is in de eerste plaats te wijten aan een gebrek aan vitale grondstoffen en basisprodukten. Daarom is er een vooruitziend energie-grondstoffen-beleid nodig.

Tweede gevaar

Een tweede mogelijkheid van verarming Voor België schuilt in de overdracht van economische activiteiten naar andere landen en werelddelen, als gevolg van het ontstaan van een nieuwe internationale arbeidsverdeling. Een nieuwe economische orde, aldus Tindemans, maakt echter noodzakelijk dat er in België een herstructurering en omschakeling plaatsvindt van een belangrijk deel van de economie. Zonder in protectionisme te vervallen zal een snelle ombuiging nodig zijn van een industrieel beleid naar sectoren met hoge toegevoegde waarde en met intense technologische activiteiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 juni 1977

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Economisch herstel staat op voorgrond

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 juni 1977

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken