Bekijk het origineel

Meester in de rechten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Meester in de rechten

1 minuut leestijd

Vele conflicten met de universiteit in Utrecht hebben sinds de oprichting in 1971 de handel en wandel van de Kring van Utrechtse Repetitoren be^ féid. De KUR stelde dé titel tó'e'éStmö de rechten in het vooruitzicht met drie jaar avondstudie'. Dë examens' ett lêntamens zouden worden afgelegd aan de juridische faculteit van de Rijksuniversiteit in Utrecht. De universiteit diende daarop een klacht in bij de reclame-code commissie, omdat in advertenties van de KUR toen de indruk werd gewekt, dat de avondopleidingen door de universiteit werden verzorgd. De klacht werd door de codecommissie gegrond verklaard.

Eveneens verloren zes cursisten van de kring een kort geding tegen de Utrechtse rechtenfaculteit over het verschil in tentamens voor ingeschreven studenten en kandidaten van buiten af. De zes eisten, dat zij de kans moesten krijgen tentamens af te leggen als de ingeschreven rechtenstudenten.

In het Utrechtse universiteitsblad werd de KUR ervan beschuldigd aspirant-studenten met onvoldoende opleiding te lokken. Bergman wees deze beschuldigingen van de hand en beriep zich op de erkenning als particulier onderwijs instituut door de inspectie voor het schriftelijk onderwijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 augustus 1977

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Meester in de rechten

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 6 augustus 1977

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken