Bekijk het origineel

Bekijk het origineel
Bezwaar jachthaven Bunschoten ongegrond
Raad beslist na heftige discussie:
BUNSCHOTEN — Tijdens de donderdagavond gehouden raadsvergadering ontstond een heftige discussie. Dit naar aanleiding van een principe-uitspraak van b. en w. over het aanleggen van een derde jachthaven door de heer R. Zijl. ^
De heer A. Koelewijn (AR-CAB) vond het niet juist om een eerder genomen principe-besluit weer aan de orde te stellen. ,,Voor mij zijn er andere gegevens gekomen om op mijn besluit, dat bekend is, terug te komen". De heer H. Koelewijn (GPV) bestreed enkele opvattingen van de Kamer van
Boskoop krijgt nieuw kantoor gemeentewerken
I Van onze correspondent) BOSKOOP — De gemeenteraad van Boskoop heeft gisterenavond haar goedkeuring verleend aan de bouw van een nieuw kantoor voor gemeentewerken. Hiermee is een bedrag van 1.181.584 gulden gemoeid. De heren P. Gefeynse (POP) en L. M. van Gelder (VVD) stemden tegen. Ook SGP en KVP vroegen zich af hoe dit bedrag gedekt moest worden maar stemden toch voor omdat B en W toezegden dit in de begrotingsbehandeling aan de orde te stellen.
Als alles meezit kan waarschijnlijk in het voorjaar van 1978 de eerste paal worden geslagen voor het nieuwe onderkomen. De dienst zit op het ogenblik erg krap. De nieuwbouw komt achter het raadhuis bij de bibliotheek. Koophandel omtrent het aanleggen van de jachthaven. „De gemeente heeft een eigen visie op de uitbreiding en moet zich op deze richten".
Naar de mening van de heer A. Huijgen (SGP) richtte het bezwaarschrift zich tegen de principe-uitspraak van het college. Hij constateerde een veranderde juridische situatie en sprak zich daarom uit tegen een ontvankelijkverklaring van het bewuste bezwaarschrift. De heer J, Zwaan (AR-CAP) vond het beleid van het college weinig „elegant". „Waarom een principe-uitspraak over de aanleg van een jachthaven terwijl het plan reeds in een vergevorderd stadium is? Wordt hier niet gesold met de rechten van de burgers", zo vroeg hij zich af?
AROB
Burgemeester Bol kon zich wel vinden in het betoog van de beide heren Koelewijn. Terwijl hij de verwijten van de andere sprekers weerlegde. Wethouder P. Kok (SGP) had de gehele discussie niet verwacht en ging in op het feit dat het geval viel onder de wet AROB (Administratieve Rechtspraak Overheids Beschikkingen) „Als het daarvoor riiet in aanmerking komt dan kan de zaak ingevolge het ingewonnen advies niet opnieuw worden bekeken", aldus de wethouder. Het bezwaarschrift werd tenslotte met zes tegen negen stemmen ontvankelijk verklaard.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 augustus 1977
Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 augustus 1977
Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's