Bekijk het origineel

Nieuwe protesten tegen regeringsbeslissing

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuwe protesten tegen regeringsbeslissing

Stormvloedkering Oosterschelde

2 minuten leestijd

iVatt onze correspondent) REIMERSWAAL — Het college van b en w van Reimerswaal wil in een motie bij de Staten Generaal erop aandringen dat zij zullen kiezen voor de grootste doorlaatopening (20.000 vierkante meter) in de stormvloedkering in de Oosterschelde.

Zoals bekend, heeft de minister gekozen voor de middelste doorlaatopening van 14.000 vierkante meter. Het college acht de grootte van de doorlaatopening en het daaruit voortvloeiende getijverschil vooral voor de visserij bij Yerseke van levensbelang. Verder wijst men nog op het feit dat in de vakkringen vooral wordt gevreesd voor het niet of onvoldoende bruikbaar zijn van de huidige verwaterplaatsen bij Yerseke. Deze zijn onontbeerlijk voor de handel in consumptiemosselen. Tevens vrijst het college op een zin in de analyse waarin gesteld wordt: „Ook voor mosselen geldt dat het risico geringer zal zijn naarmate men minder afwijkt van het huidige getijverschil". B en verwachten dat dë meerkosten (160 miljoen gulden) voor de grootste doorlaatopening toch geheel of gedeeltelijk beschikbaar zullen gesteld moeten worden. Deze extra uitgaaf van 160 miljoen gulden acht het college zeker verantwoord. Hierdoor kan er meer zekerheid geboden worden voor het voortbestaan van de oester- en mosselcultures.

PvdA'brief

Ook de partij van de Arbeid in de provincie Zeeland heeft zich aangesloten bij de rij van instanties en politieke partijen, die zich hebben uitgesproken tegen de beslissing van het kabinet om de doorlaatopening te bouwen van 14.000 m2. De Zeeuwse socialisten hebben een brief gericht tot de PvdATweede kamerleden. Zij verzoeken om een dooriaatopening van 20.000 m2, die ook door de andere tegenstandeis van de regeringsbeslissing wordt bepleit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 augustus 1977

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Nieuwe protesten tegen regeringsbeslissing

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 27 augustus 1977

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken