Bekijk het origineel

Lienden zit met technisch probleem

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Lienden zit met technisch probleem

2 minuten leestijd

LIENDEN — Op 29 november zal de gemeenteraad van Lienden vergaderen om een zeer verstrekkend besluit te nemen. Men zal moeten beslissen met welke technische dienst kring men in de toekomst zal gaan samenwerken, nu de kring Beesd door de herindeling in de Midden-Betuwe zal worden opgeheven. Zowel de technische dienst kring Kesteren als die van de nieuwe gemeente Buren dingt naar de gunst van de gemeente Lienden. Derhalve botert het niet erg tussen laatstgenoemde diensten.

De technische dienst van de gemeente Buren maakt deel uit van de technische dienst kring Beesd, welke per 1 januari 1978 wordt opgeheven. Wanneer de gemeenten Maurik en Lienden zich ,,technisch" gezien bij Buren zullen voegen, kan deze gemeente starten met een eigen technische kring. Het college van b en w heeft wel oren naar een eventuele samenwerking met de kring Kesteren, bestaande uit de gemeenten Echteld, Dodewaard, Kesteren en Zoelen. Zoelen gaat ook i.v.m. de herindeling deze kring per 1 januari a.s. verlaten. GS van Gelderland hebben ondanks hun onderzoek geen bindend advies kunnen meegeven. Lienden zal echter bij de herindeling in de Midden-Betuwe betrokken worden- en daar zal men naar de mening van het provinciaal bestuur wel rekening mee moeten houden. Op grond daarvan zou het samengaan met de kring Kesteren logisch zijn. Maar dan kan Buren geen technische kring beginnen. Als Maurik en Lienden bij Buren aansluiten kan dat wel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 november 1977

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Lienden zit met technisch probleem

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 november 1977

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken