Bekijk het origineel

Polisario wil afzijdigheid van Europa

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Polisario wil afzijdigheid van Europa

2 minuten leestijd

LONDEN — Het Polisario-bevrijdingsfront voor de Westelijke Sahara heeft alle Europese regeringen gevraagd elke vorm van steun aan Marokko en Mauretanië stop te zetten, waardoor die twee landen hun agressie tegen de Saharaanse bevolking kunnen voortzetten.

Dit appel maakt deel uit van een interview door het in Londen verschijnende blad „The Middle East" met Al-Aini Sayed, lid van het politbureau van Polisario. Al-Aini noemt geen namen, maar zijn pleidooi is vrijwel zeker bestemd voor Frankrijk dat zijn in Senegal gestationeerde jagers onlangs boven Mauretaans grondgebied inzette tegen guerrillastrijders van het Polisario.

Al-Aini zegt in het blad: „Wij richten onze oproep met name tot de regeringen die rechtstreeks deelnemen aan de agressie krachtens het argument dat Marokko en Mauretanië niet in staat zijn hun belangen in de Sahara zelfstandig te beschermen. Zolang het Saharaanse volk de soevereiniteit over zijn eigen grondgebied niet heeft herwonnen, zal het niemand anders toestaan er zijn belangen te vestigen". • LISSABON — Ter hoogte van de Berlengas-eilanden op 90 kilometer, ten noorden van Lissabon zijn dinsdagavond vijf Portugese vissers verdronken. De mannen zaten in een bootje afkomstig van de treiler Adalia Maria dat kapseisde, zo werd van politiezijde in Lissabon meegedeeld.

De explosie in Galveston was het derde ongeluk in een Amerikaanse graansilo in een week. Deze hebben in totaal aan meer dan vijftig mensen het leven gekost.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 december 1977

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Polisario wil afzijdigheid van Europa

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 december 1977

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken