Bekijk het origineel

Boormobil

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boormobil

2 minuten leestijd

Onder de naam öuick Dübeler (sneldeuvelaar) introduceerde Wolfcraft een hulp waarmee snel en zuiver gaten geboord kunnen worden om daarna een goede deuvelverbinding te maken. Dat is echter niet het enige, want het is ook mogelijk om daarna een goede deuvelverbinding te maken. Dat is echter niet het enige, want het is ook mogelijk om midden op een groot stuk hout dergelijke verbindingen te maken. Hierdoor is een probleem bij de houtbewerking opgelost. Vanaf eind april of begin mei zal de sneldeuvelaar leverbaar ^ zijn tegen de prijs van ca ƒ 15,Een zwaluwstaart freeshulpstuk tent. Voor de doe-het-zelver die wat ingewikkelder freeswerk, zoals bijvoorbeeld rondfrezen, wil doen is deze Superfrees een goed stuk gereedschap. Ook deze Meisterfrase zal in april/mei bij de gereedschappen en ijzerwarenhandel voorhanden zijn. De prijs zal ca. 75,- gaan bedragen.

Een goede zwaluwstaartverbinding met de hand maken levert, zelfs voor menig vakman, nogal eens moeilijkheden op. Met het Wolfcraft zwaluwstaart freeshulpstuk is het vrij eenvoudig om deze houtverbinding absoluut zuiver te maken. Planken van elke lengte en breedte kunnen van zwaluwstaartverbindingen voorzien worden. De maximum dikte van de plank mag echter niet meer dan 25 mm bedragen. Het apparaat is reeds verkrijgbaar bij de gereedschappenen ijzerwaren tegen de adviesprijs van ƒ 70,70.

Boormobil is de naam voor een hulpstuk met diverse mogelijkheden. De Boormobil wordt op de boormachine geklemd en maakt dan een aantal klussen beduidend gemakkelijker. Zo is bijvoorbeeld

'Als dieptestop is de Boormobil een goede hulp om een serie gaten te boren van exakt dezelfde diepte. Zeer belangrijk bij deuvelverbindingen b.v. Het apparaat is ook zodanig verstelbaar, dat een serie gaten met exakt dezelfde schuinte geboord kunnen worden. Centreren is ook goed en nauwkeurig mogelijk met de Boormobil door één uiteinde bovenop het werkstuk te leggen en het andere eronder. In de periode april/mei zal de Boormobil te leveren zijn. De prijs zal ca. 42,- gaan bedragen,

In één van onze eerder geplaatste doe-het-zelf rubrieken schreven wij al over dit apparaat, echter van een andere importeur, onder het kopje „Alternatieve boorstandaard". Deze moest echter 65,- kosten terwijl Wolfcraft dezelfde brengt voor ƒ 42,-.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 17 februari 1978

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Boormobil

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 17 februari 1978

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken