Bekijk het origineel

Kamer ging door motie-regen heen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kamer ging door motie-regen heen

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Meer dan veertig keer heeft de Tweede kamer donderdagmiddag moeten stemmen over moties en een aantal amendementen. Deze laatste betroffen de begroting van CRM, terwijl de moties veelal betrekking hadden op het economisch en financieel beleid.

Nadat de stemmingen, welke bijna twee uur in beslag hadden genomen, waren beëindigd, is de Tweede kamer op paasreces gegaan.

Enkele weken geleden heeft de Vaste commissie voor Economische zaken de Nota regionaal-ecsociaal-economisch beleid behandeld. Daarbij hebben diverse fracties hun wensen in moties kenbaar gemaakt en deze zijn gisteren in stemming gekomen. Het opmerkelijke was dat de meeste moties met algemene stemmen werden aangenomen. Minister Van Aardenne had in de commissievergadering reeds verklaard welwillend tegenover de meeste moties te staan. De inhoud van de aanvaarde moties betroffen het tot stand brengen van regionale, industrieel projecten, gericht op energiebesparing, stimulering van midden- en kleinbedrijf in de regio's, uitgebreidere bevoegdheden voor de provinéiébesturen bij het regionaal sociaal en economisch nabeleid, samenwerking met België en West-Duitsland terzake van activiteiten in de grensstreken, werkgelegenheidsactiviteiten in het noorden des lands en in Zuid-Limburg, tegemoetkoming aan de industrie als compensatie voor hoge energieprijzen (in vergelijking met het buitenland) en eerlijke verdeling van de arbeid in Zuid-Limburg.

Verworpen

De Kamer heeft twee moties verworpen betreffende en reeds nu treffen van voorbereidingen door overheidsinstanties voor overheidsinitiatieven tot terugdringing van regionale werkloosheid, alsmede één om de subsidie voor het isoleren van woningen te verhogen van ƒ 10.000 tot ƒ 16.666. Minister Van Aardenne noemde deze motie prematuur, aangezien hij wenst te wachten tot een besluit wordt genomen over de subsidies in het nationaal isolatieplan.

Bij de stemmingen over amendementen en moties, welke betrekking hadden op de begroting van CRM, terzake van subsidies voor kunstuitingen o.d. hebben de SGP- en GPV-fracties veelal tegengestemd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 17 maart 1978

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Kamer ging door motie-regen heen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 17 maart 1978

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken