Bekijk het origineel

Mogelijk fraude met Yolmachtstemmen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mogelijk fraude met Yolmachtstemmen

In Limburgs kiesdistrict

2 minuten leestijd

SITTARD — Het Limburgse CPN-statenlid F. Dragstra heeft er bij de voorzitter van het provinciaal stembureau in Maastricht op aangedrongen om een onderzoelc in te laten stellen naar mogelijke frauduleuze praktijken bij stemmen bij volmacht dit naar aanleiding van enkele ,,rare" gevallen die ontdekt zijn in de statenkring Sittard.

Wilhelmina Pepermunt streelt oog en tong al ,i|: 80 jaar
1898. Prinses Wilhelmina wordt gekroond. Fortuin in Dockum biedt de jonge Vorstin een speciale fijne pepermunt aan met haar beeltenis erop. Dit Valt zo in de smaak dat Fortuin als Hofleverancier Wilhelmina Pepermunt mag verkopen. 1978. Wilhelmma Pepermunt streelt onveranderlijk oog en tong. Met recht een vorstelijke pepermunt die uitmunt. Verkrijgbaar in de schitterende en kleurrijke Jubileumbus, de luxe Geschenkdoos en het handige Goudbakje. Ook los (voor aanvulling). Bij uw chocolaterie, banketbakker en supermarkt. •OFLEVËFiANCIER DOCKUM

Een woordvoerder van de gemeente Sittard bevestigde vrijdag dat voorzover hem bekend twee volmachten op naam van een persoon zijn binnengekomen. Toen het plaatselijk stembureau dacht met een vergissing te doen te hebben en de betrokken persoon verzocht een volmacht in te trekken bleek hij zich niet te herinneren ooit een volmacht getekend te hebben.

In de tot dezelfde statenkring behorende gemeente Munstergeleen zouden volmachtformulieren die voor de statenverkiezingen bestemd waren en niet tijdig zijn ingeleverd benut worden voor de raadsverkiezingen. Of dit zo is kan volgens het stembureau pas later blijken. In elk geval hebben twee kiezers zich tot de gemeente gewend met de mededeling volmachten getekend te hebben voor de statenverkiezingen, omdat ze dachten dat die voor de raadsverkiezingen bestemd waren. Ook in andere plaatsen in de westelijke mijnstreek zouden „vreemde" zaken zijn gebeurd. Om de juistheid daarvan na te gaan stelt de recherche een onderzoek in. Berichten als zouden de verkiezingen in de statenkring Sittard ongeldig worden verklaard kunnen op dit moment onmogelijk bevestigd worden. Een woordvoerder van de statenkring noemde dit hoogst onwaarschijnlijk. Volgens hem kunnen het nooit veel vervalsingen zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 25 maart 1978

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Mogelijk fraude met Yolmachtstemmen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 25 maart 1978

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken