Bekijk het origineel

Tragisch ongeval!

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Tragisch ongeval!

1 minuut leestijd

LISSABON — De premier van Guinee-Bissau, majoor Francisco Mendes, is vriidag bij een auto-ongeluk omgekomen, zo heeft een woordvoerder van de ambassade in Lissabon van de sinds 1974 onafhankelijke republiek bekendgemaakt. Volgens hem vond het ongeval plaats te Bafata, in het noordwesten van Guinee-Bissau. Nadere bijzonderheden kon hij niet melden.

Mendes was een van de oprichters van de ,,Afrikaanse Partij voor de onafhankelijkheid van Guinee en de Kaa-Verdische Eilanden" (PAIGC) die sinds het begin van de jaren zestig ijverde voor beëindiging van het Portugese koloniale bewind. 

Afrikaanse diplomaten in de Portugese hoofdstad waren van oordeel dat de dood van Mendes kan leiden tot verscherping van de tegenstellingen tussen de zwarte inwoners van Guinee-Bissau en de overwegend lichtergekleurde bevolking van de Kaap-Verdische eilanden. De eilandbewoners hebben het voor het grootste deel të zeggen in de regering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 8 juli 1978

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Tragisch ongeval!

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 8 juli 1978

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken