Bekijk het origineel

Subsidieregeling voor minimumloon

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Subsidieregeling voor minimumloon

Middenstand toch teleurgesteld

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De regering heeft honderd miljoen uitgetrol(l(en voor subsidies aan werlcgevers die minimum-loners in dienst hebben. De subsidieregeling geldt voor dit jaar en vervangt de regeling die voor 1977 was getroffen.

In aanmerking komen werkgevers die minimaal tien procent van de totale loonsom aan minimum-lonen uitbetalen. Aldus heeft het ministerie van Sociale zaken woensdag bekendgemaakt.

Een werkgever kan, als hij daarvoor een aanvraag indient, 593 gulden krijgen voor een full-time werkende minimumloner van 23 jaar of ouder. De ministers Albeda en Van Aardenne (economische zaken) hebben een aflopende schaal ontwikkeld die incalculeert dat in 1978 de stijging van het minimum-loon die van de overige overtreft.

Er kan, in de nieuwe regeling, dit in tegenstelling tot de vorige, geen aanspraak worden gemaakt op subsidie voor die werknemers die aan derden ter beschikking zijn gesteld.

Laat

De subsidieregeling is vooral van belang in het midden- en kleinbedrijf. Toch is de organisatie van de middenstanders, het Koninklijk Nederlands Ondernemers Verbond (KNOV) teleurgesteld.

In een commentaar zegt de organisatie dat de late bekendmaking betekent dat de ondernemers een aantal maanden het volledige minimumloon hebben moeten betalen, waardoor ze onnodig op kosten zijn gejaagd. De regeling is onnodig ingewikkeld gemaakt, aldus het KNOV, doordat er nu meer onderscheid is gemaakt tussen bedrijven met meer of minder minimumloners in dienst. Voor enkele sectoren van het midden- en kleinbedrijf betekent dit een ernstig nadeel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 juli 1978

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Subsidieregeling voor minimumloon

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 juli 1978

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken