Bekijk het origineel

Marokkanen land uit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Marokkanen land uit

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Voor het eind van deze week moet een groep van 77 illegaal in ons land verblijvende Marokkanen Nederland verlaten. De termijn van zes weken na de aanzegging loppt dan af.

Wanneer wanneer de 77 na de eerste week augustus Augustus niet uit eigen beweging vertrokken zijn, zullen de plaatselijke vreemdelingendiensten tot uitzetting overgaan. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie woensdag desgevraagd bevestigd.

De groep van 77 die nu ons land uit moet, maakt deel uit van een oorspronkelijke groep van 182 Marokkanen die in 1975 tussen wal en schip zijn gevallen. De toenmalige staatssecretaris van justitie Zeevalking, kondigde toen een amnestieregeling voor illegale buitenlanders af. De 182 konden niet aantonen dat zij al voor 1974 in ons land verbleven, een vereiste voor de legalisering.

De groep ijverde sindsdien door middel van hongerstakingen en demonstraties alsnog voor een verblijfsvergunning. Staatssecretaris Haars van justitie volgde echter het negatieve advies van de Raad van State. Van de groep van 182 zijn er inmiddels zestig uit eigen beweging vertrokken. De overigen hebben nog even respijt. De nu aangeschreven 77 komen voornamelijk uit Utrecht en omgeving.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 augustus 1978

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Marokkanen land uit

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 augustus 1978

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken