Bekijk het origineel

Jeugdbende stal voor 1,5 ton

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jeugdbende stal voor 1,5 ton

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Haagse politie heeft een jeugdbende opgerold, die de afgelopen, twee jaar voor meer daiï 150.000 gulden heeft buitgemaakt bij een groot aantal diefstallen, voornamelijk in Rijswijk en de Haagse buurt Spoorwijk. In totaal zijn er 22 verdachten — allen Hagenaars — aangehouden, onder wie zeven helers. Zij varieerden in leeftijd tussen de zestien en de negentien jaar. Dit is woensdagochtend op een persconferentie meegedeeld.

Alle verdachten hebben inmiddels bekend en zijn — na verhoor — weer op vrije voeten gesteld.' Alleen een 19-jarige verwarmingsmonteur, die door de politie alf hoofdverdachte wordt beschouwd, is in verzekerde bewaring gesteld. Behalve tachtig diefstallen uit auto's heeft de bende verder nog tien diefstallen van auto's toegegeven, vijftig van brommers en tien van fietsen. Daarnaast heeft de groep ook nog drie inbraken bekend. De recherche heeft de indruk dat de jongelui nog meer op hun geweten hebben. Voor het opslaan van de gestolen goederen, waarvan weinig is teruggevonden, had de bende twee pakhuizen ter beschikking. De politie kwam op het spoor van de groep, toen eind augustus vijf jongelui bij het openbreken van een auto in de Haagse Stieltjesstraat werden betrapt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 oktober 1978

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Jeugdbende stal voor 1,5 ton

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 oktober 1978

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken