Bekijk het origineel

Hanoi sluit akkoord met Sovjet-Unie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Hanoi sluit akkoord met Sovjet-Unie

1 minuut leestijd

MOSKOU — Door de Sovjet-Unie en Vietnam is vrijdagavond te Moskou een verdrag van vriendschap en samenwerking ondertekend, het eerste in de geschiedenis van de twee landen. De plechtigheid in het Kremlin werd door de televisie uitgezonden.

Het verdrag was het gevolg van twee dagen besprekingen van de hoogste leiders der Sovjet-Unie met de Vietnamese delegatie die werd geleid door de voorzitter der communistische partij Le Doean en door premier Pam Van dong.

Na de ondertekening omhelsden de hoge heren elkaar en ging de champagne rond.

De inhoud van het pact is nog niet bekendgemaakt maar wel is gezegd dat er nog afzonderlijke verdragen waren gesloten over zaken als onderlinge economische, wetenschappelijke en culturele samenwerking.

Vooral het economische verdrag was belangrijk, zei een commentator van de televisie,,,omdat Vietnam bezig was met de uitvoering van zijn eerste vijfjarenplan voor socialistische ontwikkeling".

De Sovjet-Unie zal Vietnam helpen bij het bouwen van een spoorweg van Hanoi tot Ho Tsji Minstad (het vroegere Saigon), het slaan van een brug over de Rode Rivier, het verrichten van beplantingen in het hele land en het opzetten van een „interspoetnikprogramma" voor het lanceren van satellieten en raketten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 4 november 1978

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Hanoi sluit akkoord met Sovjet-Unie

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 4 november 1978

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken