Bekijk het origineel

Politie houdt Aage M. aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie houdt Aage M. aan

2 minuten leestijd

DORDRECHT — De rijkspolitie heeft zaterdagavond in het Zuidhollandse plaatsje Arkel de voormalige specialist op de thermische lans Aage M. (36) aangehouden. Dat gebeurde op verzoek van de politie van Middel-

burg. M. wordt daar gezocht verband met een omvangrijke zwendel met pandbrieven. , , .

De arrestatie gebeurde m een uitgaansgelegenheid in Arkel. Volgens een tip zou M. daar vaak komen. Om tien uur zaterdagavond konden vijf agenten yan de rijkspolitie hem zonder problemen aanhouden.

De man kreeg landelijke bekendheid door een serie grote brandkastkraken met behulp van een zogenaamde thermische lans.

De Middelburgse politie wil Aage M. horen over de ontvreemding van acht miljoen gulden aan pandbrieven. Dat gebeurde in augustus in de Zeeuwse hoofdstad, aldus de Middelburgse politie.

Inmiddels is voor vijf miljoen gulden aan pandbrieven terecht. Afgelopen week hield de politie in Geneve twee Rotterdammers aan, die 3.000 pandbrieven (waarde drie miljoen gulden) probeerden te verzilveren. Een paar weken eerder zijn in Rotterdam een aantal mensen aangehouden die pandbrieven aanboden. Ze komen allemaal uit de kring van Aage M., die in Goes en Vlissingen sex-inrichtingen heeft.

Aage M. heeft steeds volgehouden niets met de pandbrieven-zaak te maken te hebben. Aage's vriendin Hennie Gründeleer zei zondagmiddag dat de arrestatie van haar vriend „verraden werk" is.

De 61-jarige fysicus, die al bijna zeven jaar pogingen in het werk stelt de Sovjet-Unie te kunnen verlaten, zei tegen Westerse journalisten in Moskou dat hij dit „zeer goede nieuws" had gekregen via een telefonische mededeling van het bureau voor paspoorten en visa, bekend als „Ovir". Hij mag zijn vrouw naar het buitenland meenemen.

Het nieuws kwam niet geheel onverwacht. Vorige maand hadden Levits en zijn echtgenote al bericht van de autoriteiten gekregen dat zij voor de nodige documenten dienden te zorgen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 november 1978

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Politie houdt Aage M. aan

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 november 1978

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken