Bekijk het origineel

Genemuiden schort subsidie aan tennisvereniging op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Genemuiden schort subsidie aan tennisvereniging op

WEGENS BESL UIT OM TE SPELEN OP ZO ND A G

3 minuten leestijd

(Van onze correspondent) Alle zakelijke betrekkingen tussen de gemeente en GENEMUIDEN de tennisvereniging worden opgeschort tot er nader overleg is gepleegd met het bestuur van de tennisvereniging. Tot dit besluit kwam gisteren de gemeenteraad op initiatief van de SGP-fractie. Alleen de fractie van de PvdA stemde tegen dit voorstel. Het genomen raadsbesluit houdt tevens in dat de subsidietoekenning voor 1979 eveneens is )pgeschort.

Het besluit van de gemeenteraad is een reactie op het beleid van de tennisvereniging in de achterliggende periode. ^, . .• , ,

Na ingrijpende bestuurswisselingen heeft een kleine meerderheid van de leden van deze vereniging zich vorige maand uitgesproken voor openstelling van de tennisbanen op zondag. Tijdens de behandeling van de gemeentebegroting voor 1979 bleek dat deze beslissing bij de christelijke raadsfracties hard is aangekomen.

Zo noemde de heer Schaapman (CHU) in zijn algemene beschouwingen de beslissing van de tenni.svereniging geen wijs besluit. Verder wees Schaapman erop dat het besluit tot aanleg van de tennisbanen destijds werd genomen, nadat de desbetreffende vereniging zelf had beslist dat de velden op zondag gesloten zouden blijven.

Verrast
Oofe van de zijde van de fracties van de ARP en SGP werd benadrukt dat deze gang van zaken rond de tennisbanen in hoge mate wordt betreurd. Daor het college van B en W werd onomwonden verklaard dat het college volkomen was verrast door het gewraakte besluit. Wethouder R. Bijeman (ARP) lichtte in dit verband toe dat op 4 oktober jl. een bespreking had plaatsgevonden met de tenni.svereniging. Hierbij was onder meer de behoefte aan uitbreiding besproken. Volgens de vereniging werd deze behoefte vooral gevoeld omdat men op zondag geen gebruik kon maken van de accommodatie. Deze bespreking is door de gemeente schriftelijk bevestigd, terwijl in dezelfde brief aan het bestuur van de tennisvereniging werd meegedeeld dat men begrip had voor de situatie en dat zou worden onderzocht wat de mogelijkheden voor uitbreidingwaren.

Ook door burgemeester K7 Bossenbroek werd in niet mis te verstane woorden gesteld dat het besluit van de tennisvereniging als een volkomen verrassing was gekomen. Duidelijk kwam naar voren dat na de bespreking op 4 oktober geen contacten meer hebben plaatsgevonden.

Brief

Verder bleek uit de discussie dat inmiddels door de betrokken vereniging wel een brief naar het gemeentebestuur was gezonden. Deze brief, die op 28 november is binnengekomen, was echter nog niet door B en W behan-' deld, maar lag bij de desbetreffende afdeling voor advies. ,,Na deze gebeurtenissen kunnen wij niet verder en wij wachten nu op een uitspraak van de raad", aldus Bossenbroek.

Na een warrige discus.sie kwam de SGP-fractie tenslotte met een voorstel om ten aanzien van de tennisvereniging alle gemeentelijke subsidies en voorzieningen in te trekken. Na schorsing van de vergadering werd dit voorstel afgezwakt door het woord ,,in te trekken" te wijzigen in ,,op te schorten". Dit vooral omdat met het bestuur van de vereniging nog geen direct overleg had plaatsgevonden en men niet zonder meer op kranteberichten en dergelijke wil afgaan. Hopelijk zal het overleg met het verenigingsbestuur alsnog een positief resultaat opleveren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 december 1978

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Genemuiden schort subsidie aan tennisvereniging op

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 december 1978

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken