Bekijk het origineel

Invloed stuurgroep op beleid Wageningen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Invloed stuurgroep op beleid Wageningen

Inzake huisvesting alleenstaanden

2 minuten leestijd

WAGENINGEN — De „stuurgroep huisvesting alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens" heeft onlangs een beleidsadvies aan b en w van Wageningen aangeboden dat op de raadsvergadering van maandag 19 februari a.s. voor bespreking op de agenda is geplaatst.

Van onze correspondent)

De stuurgroep is in december 1975 geïnstalleerd door de toenmalige staatssecretaris van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, drs. M. P. A. van Dam. Wageningen was de eerste gemeente in Nederland waar zo'n stuurgroep werd geïnstalleerd.

De stuurgroep concludeert, dat na drie jaar gefunctioneerd te hebben de stuurgroep wel degelijk van invloed is geweest op het denken over de huisvestingsproblemen van de bijzondere groepen, waaronder de alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens worden gerangschikt. Niet alleen is er een wijziging gekomen in het toepassen van diversiteit bij nieuwbouwprojecten, maar tevens zijn nieuwe richtlijnen opgesteld over de woningtoewijzing en -verdeling.

Hoewel de stuurgroep niet geslaagd is in het doen aankopen van bestaande woningen voor huisvesting van bovengenoemde groepen, is toch bereikt dat thans met de bouw van 127 wooneenheden aan de Rouwenhofstraat een aanvang is gemaakt en dat de ontwikkeling van een tweede bouwplan voor 66 wooneenheden aan de Van Uvenweg naast het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in dat, desondanks gestreefd dient te worden naar een zo goed mogelijk evenwicht tussen vraag en aanbod. Mede gelet op de stijging van het aantal alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens (in 1990 ±65%) dient bij het ontwerpen van nieuwbouwplannen rekening te worden gehouden met de behoefte aan meerdere kleinere woningen/wooneenheden, aldus het advies van de stuurgroep.

Ten aanzien van de hogere overheden is de stuurgroep van mening dat wanneer de behoefte daartoe kan worden aangetoond de provinciale overheid bereid dient te zijn voldoende bouwvolume ter beschikking te stellen aan de gemeente en dat de regeling van huursubsidie ook van toepassing dient te zijn op woongebouwen met individuele voorzieningen, waarvan de huurprijs, als gevolg van de kwaliteit hoger is dan 200 gulden per maand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 februari 1979

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Invloed stuurgroep op beleid Wageningen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 februari 1979

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken