Bekijk het origineel

Omzet Ahold is bijna ƒ 5 miljard

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Omzet Ahold is bijna ƒ 5 miljard

VOOR DIT JAAR GEEN GROTE GROEIVERWACHTINGEN

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — Ahold NV blijft actief uitkijken naar mogelijkheden voor verdere uitbreiding in het buitenland. In welke vorm en op welk tijdstip dit zal gebeuren valt op dit moment niet aan te geven, omdat het acquisitieproces zich naar de tijd niet Iaat vastleggen,

Ahold behaalde vorig jaar een nettowinst van ƒ 48,6 (ƒ 36,8 min). Exclusief de invloed van Bi-Lo is de vergelijkbare nettowinst ƒ 42,1 tegen ƒ 34,2 min.

Het totale bedrijfsresultaat steeg van ƒ 74,9 tot ƒ 100,4 min. Voorgesteld wordt het dividend te verhogen van ƒ5,60 tot ƒ6,40 waarvan ƒ 4,40 (ƒ 3,60) in contanten en onveranderd ƒ 2 in aandelen ten laste van de belastingvrije agioreserve.

Verwachtingen

Hooggestemde groeiverwachtingen voor dit jaar heeft Ahold niet. Het bestuur kon dan ook nog geen concrete voorspelling doen over de resultaten in 1979. Wel zal het volgens de heer Heijn zeker moeilijk worden de procentuele nettowinstmarge te handha

De omzet aan derden van de Nederlandse bedrijven steeg vorig jaar van ƒ 3790 tot ƒ 4023 min of met 6,1 pet. Daarnaast behaalden de 103 vestigingen van de Amerikaanse keten Bi-Lo een omzet van 460 min. dollar.

Omzet

De totale Ahold-omzet steeg vorig jaar met 19,4 pet. van ƒ4138 tot ƒ 4940 min. Ofschoon de economische verwachtingen voor dit jaar in de VS niet onverdeeld gunstig zijn, verwacht Ahold een stijging van de kwantitatieve omzet. Er zullen zeker tien nieuwe supermarkten bijkomen waardoor de sterke marktpositie van Bi-Lo zal worden gehandhaafd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 april 1979

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Omzet Ahold is bijna ƒ 5 miljard

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 april 1979

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken