Bekijk het origineel

Hoge prijzen op veekoekenmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hoge prijzen op veekoekenmarkt

Rotterdamse graanmarkt

3 minuten leestijd

Het weer iaat zich de laatste dagen heel wat beter aanzien en het lijlct erop dat de stalperiode niet meer zo lang zal duren. Eten is er in de weiden momenteel nog niet voor het rundvee en volgens deskundigen zal het wel tot eind april duren eer het rundvee de buitenlucht ziet. Zo was er deze week voor direct nog erg veel nodig en moest men voor disponibele partijen hoge prijzen uitleggen.

Mais werd uit aangekomen en gewachte boten verhandeld en ook loco binnenland ging er regelmatig in mais wat om. Laplata mais was voor de duivensector gevraagd. Voor Hollandse gerst en haver komt steeds meer belangstelling en zo had de handel het nog tamelijk druk deze afgelopen week.

De veekoekenmarkt beleefde ook hoogtijdagen. Houders van disponibele partijen verhoogden na iedere zaak de vraagprijzen met gevolg dat er hoge premies ten opzichte van boten gemaakt werden. Er moet nog heel wat gekocht worden en al gaat het rundvee de weiden in, er moet bijgevoerd worden. Trouwens kippen en varkens tellen op dat punt niet eens mee.

Cocosschilfers doen voor loco een premie van ca. drie gulden boven de stomende partijen. Regelmatig waren er echter nog kopers te vinden. Ook boten waren goed aan de prijs en kocht men tot eind april aankomend. Afladingen lagen echter wat verlaten in de markt. Lijnschilfers waren minder gevraagd en gewachte boten moesten soins iets onder de markt geruimd worden. Ook op termijn keek men weinig naar lijnprodukten om.

Lijnschrootpellets worden uit boten niet meer zo dringend geoffreerd.

Maisglutenpellets zijn voor direct tamelijk schaars en hierdoor waren gewachte boten goed in trek bij de mengvoederindustrie. Disponibele posten moesten soms gedistribueerd worden zodat de gewachte boten straks erg welkom zullen zijn. Op aflading veranderde er niet zoveel en was de interesse ook veel minder.

Soyaschroot van Hollandse fabrieken was moeilijk te vinden. De expeditie bij fabrieken zat goed vol en soms moesten kopers van soyaschroot uitwijken naar USA soyaschroot of binnenlands pand. Hiervoor moest een hogere prijs worden betaald. Op aflading en levering gingen de prijzen weinig up of down. Zaken van importantie zijn er ook niet te melden.

Fancyprijzen

Maisvoermeel uit een boot bracht fancyprijzen op. Naar buiten zijn hoge cif prijzen te maken en veel aanbod is er momenteel niet. Rijstevoermeel is helemaal een bijzonder schaars artikel geworden en slechts in rijstevoerschroot is een tamelijk assortiment te koop.

Tarwegries blijft nog wat schaars daar fabrieken niet zo vlot de voorkopen afleveren. Binnenkort komt er echter een boot met Indonesische pellets binnen en ook Laplata pollardpellets zijn er weer op komst. Zomermaanden zijn eveneens niet flauwer gestemd, maar hierop deed men het kalm aan. Dat kan best eens verkeerd uitpakken, want er blijft ook van gries veel nodig. Vooral daar andere derivaten duur blijven.

Tapiocaprijzen blijven hangen. Op aflading moeten zulke hoge premies betaald worden, dat men dat maar verder liet zitten. Lucernepellets zijn voor direct erg duur geworden en ook zomermaanden liepen regelmatig op,

Als mosterd na de maaltijd kwamen offertes van USA alfalfa op zomeraflading. De prijs hiervan viel erg tegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 14 april 1979

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Hoge prijzen op veekoekenmarkt

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 14 april 1979

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken