Bekijk het origineel

Meer woningen in West-Nederland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Meer woningen in West-Nederland

DAAR HET GROOTSTE TEKORT

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Er komt een verschuiving in het woningbouwprogramma voor meer woningen in de drie westelijke provincies.

Het programma wordt in juni bijgesteld na overleg met de Adviescommissies verdeling rijkssteun woningbouw (AVRW). Minister Beelaerts van Blokland en staatssecretaris Brokx van Volkshuisvesting en ruimtelijke ordening schrijven dat in een brief aan de Tweede kamer.

In de drie westelijke provincies bestaat het grootste tekort aan woningen, aldus de bewindslieden. Elders is dat duidelijk minder, soms zijn er zelfs overschotten. Een accentverschuiving is daarom volgens de bewindslieden gerechtvaardigd.

De planontwikkeling in het westen is de afgelopen jaren te gering geweest, de woningtekorten zijn toegenomen, zo verduidelijken Beelaerts en Brokx. Om te komen tot een verhoogd bouwprogramma volgt daarom druk overleg met de betrokken besturen van gemeentes en provincies. De verschuiving zal waarschijnlijk enig effect hebben op de arbeidsmarkt, maar de bewindslieden verwachten niet, dat daarbij problemen rijzen.

Beelaerts en Brokx hebben de adviezen van de AVRW's voor het overige in beginsel overgenomen. De beslissing over de verschuiving staat niet in verband met de afgelopen vorstperiode. Wel is toen een achterstand in het woningbouwprogramma ontstaan, die de nodige zorgen baart. Mocht het programma voor dit jaar niet worden verwezenlijkt, dan volgt nader overleg voor een eventuele overloop van begrotingsgelden naar 1980, zo schrijven de bewindsleden in hun brief aan de Kamer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 april 1979

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Meer woningen in West-Nederland

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 april 1979

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken