Bekijk het origineel

Werkplaats ontdekt voor vuurwapens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Werkplaats ontdekt voor vuurwapens

Vier personen aangehouden

2 minuten leestijd

-WEERT — Na een wekenlang onderzoek heeft de politie woensdagavond op de grens van Noord-Brabant en Limburg twee mannen aangehouden die in het bezit waren van enkele pistolen en bijbehorende munitie. Korte tijd daarna werden in Weert en Maaseik (België) twee aanhoudingen verricht. Ook deze twee personen waren in het bezit van vuistvuurwapens, munitie en onderdelen.

Bij een gecombineerd optreden van gemeentepolitie en rijkspolitie werden woensdagavond, zo maakte de politie van Weert donderdagmiddag bekend, de 34-jarige A. J. A. uit Valkenswaard -en de 33-jarige C. S. uit Weert aangehouden. Naar aanleiding van deze aanhoudingen werden in Weert huiszoekingen verricht. Daarbij werd, aldus de politie, een grote hoeveelheid vuistvuurwapens, bijbehorende munitie, onderdelen en gereedschap voor vervaardigen en herstellen van vuurwapens aangetroffen, waaronder een -complete draaibank en een speciale boormachine. In de woning van C. S. trof de politie in de kelder een compleet ingerichte werkplaats aan. Naar aanleiding van die vondst hield de politie de 27-jarige A. J. K. uit Weert aan. In het Belgische Maaseik hield de bijzondere opsporingsbrigade van de rijkswacht de 36-jarige J. D. aan. Bij huiszoeking in diens woning werden zes pistolen aangetroffen, die door A. J. K. aan hem waren geleverd.

Volgens een woordvoerder van de politie te Weert zijn de wapens en de onderdelen vermoedelijk via West-Duitsland en België in ons land binnengekomen. De wapens zijn van Belgische en Tsjechoslowaakse makelij. 

Pistolen

In totaal zijn, aldus de politie, vierentwintig pistolen, driehonderdvijftig patronen en een grote hoeveelheid onderdelen, waaronder vier meter loop — voor het vervaardigen van een aantal pistoollopen — in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak zal worden voortgezet onder leiding van de officier van Justitie mr. Bartels te Roermond. De verdachten zullen dezer dagen aan hem worden voorgeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de gemeentepolitie Weert in samenwerking met de gemeentepolitie te Valkenswaard, de Rijkspolitie en de centrale recherche informatiedienst te Den Haag.

Wat de aanleiding is geweest tot het onderzoek waarop de recente aanhoudingen zijn verricht, kon de politie ,,in dit stadium" nog niet meedelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 mei 1979

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Werkplaats ontdekt voor vuurwapens

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 mei 1979

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken