Bekijk het origineel

Doe-het-zelver vraagt om duidelijke produkt informatie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Doe-het-zelver vraagt om duidelijke produkt informatie

2 minuten leestijd

Wie 10 jaar geleden beweerd zou hebben dat het zelf plaatsen van een open haard of ligbad anno 1979 heel normaal zou zijn, zou beslist voor een grappenmaker versleten zijn. Toch lijkt het e r heden ten dage op dat we aan het leren zijn hoe we in de toekomst zelf ons eigen huis moeten bouwen.

De bouwmarkten en doe-het-zelf centra schieten als paddestoelen uit de grond en tal van materialen die tot voor kort uitsluitend tot het terrein van de vakman behoorden, worden nu op brede schaal bij de doe-het-zelver gebracht. Zelfs de aanleg van een komplete centrale verwarming is al mogelijk. Een niet te stuiten ontwikkeling, die uit het oogpunt van kostenbesparing en de steeds belangrijker wordende vrijetijdsbesteding alleen nog maar verder zal gaan.

Elke medaille kent echter zijn keerzijde en zo zitten er aan het hele doe-het-zelf gebeuren ook de nodige en vooral onnodige negatieve kanten. Neem al die soorten verf bijvoorbeeld. Voor een doorgewinterde doe-het-zelver kent een benaming als latexverf misschien geen geheimen, maar wat moet je daarmee, als je nog niet zo ver bent gevorderd. Aan de verkoper in de zaak vragen is lang niet altijd een oplossing, want ook in de doehet- zelf branche is de zelfbediening niet langer weg te denken.

De produkten zelf moeten daarom meer en meer informatie verschaffen die de consument nodig heeft. Gelukkig is het aantal fabrikanten dat hèt belang van een duidelijke produktinformatie inziet, groeiende. Een goed voorbeeld daarvan is Cramer en Co Houtbescherming b.v. Enkele jaren geleden kwam deze firma al met een speciale schrootjeslak op de markt en ook nu weer brengt zij een produkt uit dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: Oxan Balkonverf; een produkt om je balkon mee te verven.

En dat is ook eigenlijk het enige wat de gebruiker direct moet kunnen zien. Er zijn nog heel wat meer produktgroepen, waar het nodige aan gesleuteld moet worden. Neem de lijmen; contactlijm, 2-componentenlijm, alleslijm, krachtlijm, benamingen die de meesten van ons niets zeggen. Houtlijm lijkt duidelijk, maar bij verscheidene houtverlijmingen kun je beter kontaktlijm gebruiken. Elke fabrikant gaat echter op zijn eigen manier te werk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 juni 1979

Reformatorisch Dagblad | 78 Pagina's

Doe-het-zelver vraagt om duidelijke produkt informatie

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 juni 1979

Reformatorisch Dagblad | 78 Pagina's

PDF Bekijken