Bekijk het origineel

B en w pleiten voor doorstroming van bevolking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

B en w pleiten voor doorstroming van bevolking

2 minuten leestijd

NIEÜWERKERK AAN DEN IJSSEL — B en w van Nieuwerkerk a/d IJssel zijn van plan een actief doorstromingsbeleid te gaan voeren. Ze hebbien daarom dezer dagen een onderzoek gestart naar de bereidheid van de bevoUdng daaraan mee te werken.

van onze correspondent}

Bewoners van huizen, waarvan het voor de doorstroming wenselijk is, dat ze voor herbevroning leegkomen, kregen een enquêteformulier en een brief. I)aarin stelt het college het volgende: ,,Er is bij de Nieuwerkerkse bevolking een grote behoefte aan goedkope eengezinswoningen. Het vermoeden bestaat dat met name in de wijk Dorrestein een behoorlijk aantal eengezinswoningen bewoond wordt door mensen die — hun inkomen in aanmerking genomen — in staat zijn in een duurdere huurwoning te wonen of zelfs een woning te kopen. De huurwoningen die daardoor vrijkomen zouden dan kunnen worden toegewezen aan minder draagkrachtigen." B en w wijzen erop, dat in de wijk Zuidpias (3000 huizen in vier jaar) talrijke huur- en koopwoningen worden gerealiseerd die duurder zijn en waarnaar men dus .dgojT kari stfpnaên. Een tegemoetkoming in de te maken kosten kunnen b eii W kétihelijk' tt'óg niet toezeggen. Wel zal — indien de uitslag van de enquête daartoe aanleiding geeft — door hen worden bezien of het mogelijk is om een tegemoetkoming te verstrekken. Op de in dit verband van belang zijnde rijksregelingen („individuele huursubsidie" en ,,huurgewenningsbijdrage") wordt in het schrijven ' van b en w niet gewezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 juli 1979

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

B en w pleiten voor doorstroming van bevolking

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 juli 1979

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken