Bekijk het origineel

Moordrecht boos over persbericht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Moordrecht boos over persbericht

Grenswijziging aan de orde

2 minuten leestijd

MOORDRECHT — Het gemeentebestuur van Moordrecht is ! verbaasd nu het in een persbericht ; van het provinciaal bestuur schrifte; \\}V. op de hoogte is gesteld dat dè , grenswijziging van Gouda en Moordrecht in behandeling is.

(Van onze correspondent} ' Het persbericht van de provincie verscheen naar aanleiding van een • brief van de staatssecretaris Brokx aan GS, waarin hij aan het college be! paalde garanties vroeg voordat hij de I lokatiesubsidie voor Gouda-Oost en I West defmitief zal toekennen. „Het is i u niet onbekend dat de bouwlocatie !Gouda-West, in feite Moordrecht! Oost is, derhalve gelegen op het ^grondgebied van Moordrecht", zo [staat er in debrief, Wij willen thans niet ingaan op de 'ruimte- en planologische aspecten I verbonden aan de bouwlocatie GouSda-West. Ons standpunt daaromtrent jis u bekend en is ongewijzigd. Het ^Moordrechtse college spreekt verder [zijn verwondering uit over een passa; ge in het persbericht, waarin staat dat de staatssecretaris van GS nadere informatie verwacht over de problematiek rond de grenswijziging Moordrecht-Gouda.

B en W willen graag weten van wie de zinsnede afkomstig, is, omd^t in een brief van GS van riovéftJl«>r vorig jaar aan het gemeentebestuur van Moordrecht gesteld werd, dat er nog geen concrete plannen tot wijziging van gemeentegrenzen bestonden ten behoeve van de in het streekplan Zuid-Holland-Oost genoemde bouwlocaties rondom Crouda. Pas bij de eerstkomende herziening van het streekplan zal over de plaats van de woon- en werkgebieden aan de Westzijde van Gouda een beslissing worden genomen, zo staat er in de brief.

De gemeenteraad heeft zich onlangs met een motie unaniem tegen de uitbreiding van Gouda verklaard, daar Gouda uit moet gaan breiden en Moordrecht grond nodig heeft voor woningbouw. B en W van Moordrecht willen verder weten of GS hun standpunt terzake inmiddels gewijzigd hebben en zij zouden dat dan graag persoonlijk en niet via een persbericht willen vernemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 augustus 1979

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Moordrecht boos over persbericht

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 augustus 1979

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken