Bekijk het origineel

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rotterdamse graanmarkt

FINANCIËN EN ECONOMIE

2 minuten leestijd

ROTI ERDAM — Het was de afgelopen week uitzonderlijk rustig op de graanmarkt. Chicago gaf geen fluctuaties van betekenis te zien. Men bepaalde zich bij kopen aan de voorkant en zodoende waren de omzetten beperkt.

iOverzicht vanJinnaA. Makkreel)

.Amerikaanse maalmais blijft nog regelmatig gevraagd. Gerst, haver en tarwe waren redelijk.gevraagd en werden verhandeld af binnenlandse opslagplaats. De veekoekenmarkt hield zich eveneens opmerkelijk stil. Grote speculanten in soyaschroot houden zich stil of hebben zich op andere producten gericht. Men zou toch'zeggen dat er binnenkort heel wat aanvulling nodig zou zijn. Vooreerst lijkt het er echter niet op.

Cocosschilfers en schrootpellets zijn uit boten voor redelijke prijzen te koop. Ook afladingen liggen interessant in de markt. Lijnschilfers zijn wat gemakkelijker te koop; grote omzetten doen zich in dit pure winterartikel nog niet voor. Maisglutenpellets werden vlot aangediend wat wel enig tweedehands materiaal aan de markt bracht. Op aflading zijn offertes weer iets verder in kopers voordeel. Palmen raapschilfers blijven onveranderd genoteerd. Raapschroot was onbesproken. Soyaschroot is een artikel dat meer per maand, c.q. loco dan per straatje als november/maart wordt afgenomen. Er zijn heel wat lieden die gekocht hebben en op enkele vastere dagen wachten om hun posities wat kleiner te kurmen maken,

Molenafvallen zijn bepaald zeer llauw te noemen. Er is een groot aanbod van tweedehands partijen griespellets. Ook tapioca moest aan de voorkant een duchtige veer laten. Afladingen noteerden zo goed als onveranderd. Mais en rijstevoermeel veranderden bijna niets. Lucerne is voor direct wat moeilijk aan de man te brengen. Hollandse pulp noteerde voor direct onveranderd. Op voorjaarsmaanden deed men soms iets uit de tweede hand. Wel zijn er al weer zaken te melden op campagne 1980 levering. Citrus is uit gewachte boten iets in reactie en de prijzen zakten wel wat. Op aflading december/maart was er enige technische reactie op de cif markt en werden tot licht oplopende prijzen zaken gedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 oktober 1979

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 oktober 1979

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken