Bekijk het origineel

Industriële produktie boven peil vorig jaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Industriële produktie boven peil vorig jaar

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De industriële produktie in ons land blijft zich op een niveau bewegen, dat enkele percenten boven het peil van verleden jaar ligt. Uit de indexcijfers, die het CBS samenstelt van de geproduceerde hoeveelheid goederen per dag, blijkt, dat de industrie in september 2,5 procent meer heeft geproduceerd dan in september van het vorig jaar.

Het indexcijfer bedroeg 124 tegen 121 voor september 1978. In augustus en september bleef de produktie gelijk, zij het iets onder het niveau van juni en juli (126). In vergelijking met het gemiddelde van 1978 (120) is de industriële produktie 3,3 procent toegenomen.

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn volgens de indexcijfers van het CBS de buitenlandse orders voor de Nederlandse industrie van investeringsgoederen tien procent toegenomen. De verkopen naar het buitenland stegen met ruim twaalf procent. üe binnenlandse verkopen bleven gelijk, maar de binnenlandse orders daalden met ruim zestien procent.

De Nederlandse uitvoer van landen tuinbouwprodukten is in de eerste negen maanden van dit jaar met een kleine tien procent (in waarde) gestegen tot 22,7 miljard gulden (verleden jaar 20,9 miljard). De stijging was minder groot dan die van onze totale uitvoer, die opliep van 80,1 miljard tot 92,7 miljard gulden, een stijging van ongeveer vijftien procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 3 december 1979

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Industriële produktie boven peil vorig jaar

Bekijk de hele uitgave van maandag 3 december 1979

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken