Bekijk het origineel

Audet verwacht over dit jaar gelijke winst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Audet verwacht over dit jaar gelijke winst

ADVERTENTIEVOLUME LOOPT TERUG

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — „De vrij gunstige ontwikkeling in het advertentievolume van Audet (uitgever van dagbladen en tijdschriften) in januari en februari is geheel teniet gedaan in maart. In april lijkt er geen verbetering te zijn opgetreden", zo zei directeur drs. A. A. J. W. Thijssen bij de presentatie van het jaarverslag.

Het brutoresultaat (1979: ƒ 35,2 mlii, ca. Il pet. meer dan in 1978) zal dit jaar waarschijnlijk lager zijn. De nettowinst zal echter toch ongeveer op hetzelfde niveau uitkomen als over 1979 toen deze met ƒ 13,9 min. ca. 18 pet. hoger was dan in 1978.

Deze nettowinst zal namelijk positief beïnvloed worden door WIR-premies en minder vennootschapsbelasting en een lagere winstuitkering aan het personeel als gevolg van de lagere brutowinst. Verder zei de heer Thijssen geen aanleiding te zien voor een beknibbeling op het dividend. Hij zag zelfs groeimogelijkheden voor de dividenduitkering.

Dit jaar gaat Audet ca. ƒ50 min. investeren als onderdeel van een investeringsplan van in totaal ƒ150 min, dat voornamelijk uit eigen middelen kan worden gefinancierd. De geplande bestedingen, die in 1984 zullen aflopen, zijn bestemd voor rotatiepersen, tekstverwerkingsapparatuur en huisvesting. De hiermee gepaard gaande automatisering zal ca. 50 arbeidsplaatsen in de technische sector kosten.

Toekomstvisie

Hiermee is o.m. in de personeelswerving al rekening gehouden, zodat dit verder geen problemen zal opleveren.

Centraal in de toekomstvisie van Audet staat haar kijk-op de toekomstige jjositie van de dagbladen en dan vooral van regionale dagbladen, waarin Audet gespecialiseerd is. De heer Thijssen zei zeer optimistisch te zijn en te blijven over de toekomstige positie van de regionale bladen.

Volgens directeur W, C. M. Omma is het ook niet zinvol voor Audet om zich op nieuwe activiteiten te storten. Audet tracht met dochter Beeldkommunikatie Cuyk BV de ontwikkeling van de nieuwe media op de voet te volgen. Het belangrijkste doel is met de voor de industriële markt vervaardigde beeld produkties prijs- en marktbewust te worden. ,

Amerika

Audet wil ook in Amerika geen deelnemingen gen verwerven in de elektronische informatie-industrie. Europa kent een eigen ontwikkeling en, zoals ook in het verleden bewezen is, behoeft deze per perse slechter of langzamer te zijn, aldus de heer Thijssen.

Audet zag in 1979 de omzet met ruim II pet. stijgen tot ca. ƒ245 min. Eerder werd voorgesteld het dividend te verhogen tot ƒ9 per aandeel van ƒ20 (1978: ƒ 7,80).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 april 1980

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Audet verwacht over dit jaar gelijke winst

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 april 1980

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken