Bekijk het origineel

Navo-plannen terugtrekking troepen VS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Navo-plannen terugtrekking troepen VS

1 minuut leestijd

WASHINGTON — NAVO-secretaris-generaal Luns heeft dinsdag bekendgemaakt, dat de NAVO plannen gaat opstellen voor het vervangen van Amerikaanse troepen in Europa in het geval de Verenigde Staten zouden besluiten die troepen naar het gebied van de Perzische Golf te zenden.

Dit voor het geval, „ofschoon op dit moment slechts hypothese, de Sovjets zouden pogen beslag te leggen op de olie uit het gebied van de Perzische golf', zo zei hij op een persconferentie in Washington na afloop van overleg met functionarissen van de Amerikaanse ministeries van buitenlandse zaken en defensie.

Luns zei, dat het punt van de Amerikaanse plannen voor noodgevallen aan de orde zal komen op de bijeenkomst van de NAVO-raad die volgende week in Brussel wordt gehouden. „Het verschil tussen de Verenigde Staten en de andere bondgenoten is", zo zei Luns, dat alleen de Verenigde Staten over de middelen beschikken om militair te reageren in het gebied van de Perzische Golf, zelfs al zou de werkingssfeer van de NAVO tot dit gebied worden uitgebreid". De Europese landen ,,worden in staat geacht stand te houden in West-Europa", zo zei hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 mei 1980

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Navo-plannen terugtrekking troepen VS

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 mei 1980

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken