Bekijk het origineel

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rotterdamse graanmarkt

2 minuten leestijd

(Overzicht van fa. A. Makkreel) ROTTERDAM — Het wil nog maar steeds niet zomeren en zo blijft de vraag naar loco grondstoffen aanhouden. Men was vast gestemd voor disponibel; af en toe gebeurde er wat op termijn.

Amerikaanse mais moest duur worden betaald; Franse mais franco per auto ligt aanmerkelijk goedkoper. Gerst moet hoge prijzen opbrengen en haver is slechts zeer beperkt te koop. Op de veekoekenmarkt was speciaal soyaschroot gevraagd en afgesproken partijen brachten flinke premies op. Zeer binnenkort komen er echter weer twee boten met Braziliaanse syapellets en verscheidene met USA soyaschroot binnen.

Cocosschilfers voor direct zijn volop te koop. Boten werden echter naar buiten verkocht en grote drang van stomende cocos is er niet. Op aflading veranderde er in de cocosprijzen erg weinig. Lijnschilfers uit boten zijn zeer geschikt te koop; voor afladingen moet nog steeds een forse premie betaald worden. Bijzonder geschikt lag USA lijnschroot in de markt op aflading. Lijnschrootpellets veranderden weinig.

Maisgluten waren begin deze week gevraagd uit loco positie en van de aangekomen boten. Op aflading heeft men reeds het een en ander lopen, zodat de handel zich hier maar traag bewoog. Palmpitschilfers blijven uiterst geschikt in de markt liggen. Raapschroot was een onbesproken artikel.

Maisvoermeelpellets uit boten zijn voor geschikte prijzen te koop. Rijstevoermeelpellets uit boten en op aflading waren regelmatig verhandeld. Rijstevoerschroot uit boten en op dichtbije afladjng was gevraagd voor het weidebrokje. Tarwegriespellets welke leverbaar zijn, doen een grote premie. Ook 'op levering komt er wel iets meer belangstelling voor griespellets om de hoek kijken.

Tapioca is éen moeilijk artikel geworden en men handelt eigenlijk alleen nOg maar in uitgeleverde kwaliteit. Komt er een boot binnen en moet er verkocht worden, dan vallen de te maken prijzen erg tege . Pulpbrokjes voor direct zijn iets vaster gelopen. Op campagnelevering verhoogden de fabrieken de vraagprijzen, maar tweedehands partijen waren daaronder te koop. Citruspulppellets waren weer wat in reactie en over de gehele linie stelde men de prijzen lager. Dit gaf kopers bepaald geen stimulans.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 mei 1980

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 mei 1980

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken