Bekijk het origineel

Botha beschuldigt Raad van Kerken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Botha beschuldigt Raad van Kerken

Buitenlands geld aangenomen

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG — De premier van Zuid-Afrika, Pieter Botha, heeft de Zuidafrikaanse Raad van kerken vrijdag beschuldigd van het aanwenden van buitenlandse fondsen voor de financiering van de onrust in het land.

„In 1978 werd ongeveer drie miljoen dollar uit het buitenland ontvangen die door de Raad van kerken zijn besteed aan talrijke organisaties en projecten waarvan het enige doel is het invorderen van onrust", aldus Botha, die een rede hield voor 1500 studenten van de blanke Rand-universiteit in Johannesburg.

De voorzitter van de Zuidafrikaanse Raad van kerken, bisschop Tutu, en een vijftigtal andere geestelijken werden afgelopen maandag tijdens een demonstratie in Johannesburg gearresteerd en korte tijd later weer vrijgelaten.

Premier Botha verklaarde ook dat de legering vastbesloten is de orde in het land te handhaven. „ledere poging de orde in ons land te verstoren zal de regering beantwoorden met alle macht die haar ter beschikking staat", aldus de Zuidafrikaanse premier. Hij zei voorts dat Zuid-Afrika zich al in een „totale staat van oorlof' bevindt ;omdat het communisme het land als einddoel heeft uitgekozen. De zwarte staten ten noorden van Zuid-Afrika zijn alleen maar tussenstations van de Russische expansie, zo zei Botha.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 mei 1980

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Botha beschuldigt Raad van Kerken

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 mei 1980

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken