Bekijk het origineel

Enorme partij hasj gevonden in R'dam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Enorme partij hasj gevonden in R'dam

Aan boord van kustvaarder „Total''

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De douanerecherche en de afdeling verdovende middelen van de Rotterdamse politie hebben zaterdag in de Rotterdamse haven een gigantische hasjvangst gedaan.

Aan boord van de onder Cyprische vlag varende coaster „Total" (vijfhonderd ton) werd vijf duizend kilogram hasj gevonden, die daar tussen de lading was verstopt.

De hasj heeft volgens de politie een groothandelswaarde van twaalf miljoen gulden. De marktwaarde van de partij ligt nog vele miljoenen hoger. Volgens de Rotterdamse politie gaat het om gele Libanon van uitstekende kwaliteit.

Vijf bemanningsleden van het schip, onder wie de 41-jarige kapitein P. T., werden wegens smokkel van verdovende middelen gearresteerd. Zij zijn allen Nederlander. In verband met deze zaak werden later in Utrecht nog zes personen, onder wie twee huisvrouwen, aangehouden en in Londen nog een 54-jarige Rotterdammer.

Resultaat onderzoek

De actie van de douane en de Rotterdamse politie was het resultaat van een al maanden durend onderzoek, dat door de politie in Utrecht op gang was gebracht. Enkele tientallen rechercheurs van de douane en van de afdeling verdovende middelen van de Rotterdamse politie gingen op de coaster af, nadat het schip in de Waalhaven had afgemeerd.

De „Total", die weliswaar op Cyprus staat geregistreerd maar die een Nederlandse eigenaar heeft, had op zijn reis een of meer havens in Libanon aangedaan. Douane en politie wisten vrijwel zeker dat zich tussen de lading een grote partij verdovende middelen zou bevinden.

Verhoren

Uit de verhoren van de in totaal twaalf arrestanten hoopt de politie nog meer gegevens te krijgen over de aard en de omvang van de organisatie die achter deze mislukte hasjsmokkel zit. Men is overigens al aardig op de hoogte, maar meer details over de groep en over hun werkwijze wil de politie nog niet kwijt. De kans is groot, zo bevestigde een politiewoordvoerder in Rotterdam, dat in deze zaak nog meer arrestaties zullen volgen. Of de eigenaar van het schip is aangehouden, wilde hij niet zeggen.

Aan het onderzoek hebben behalve de douanerecherche, de Rotterdamse en de Utrechtse politie ook de politiekorpsen uit Groningen, Middelburg en De Bilt meegedaan. Ook de Rijkspolitie te water en de Dienst Luchtvaart van de Rijkspolitie waren betrokken bij het onderzoek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 juni 1980

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Enorme partij hasj gevonden in R'dam

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 juni 1980

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken