Bekijk het origineel

RCOB-Bijbelweek in januari 1981

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

RCOB-Bijbelweek in januari 1981

„Steekje licht op - met elkaar"

2 minuten leestijd

UTRECHT — Op zondag 25 januari houden een aantal kerken in Nederland voor de derde keer de nationale Bijbelweek. Dit keer is als thema gekozen „Steek je licht op — met elkaar".Hiermee wil niet alleen aangegeven zijn, dat het thema „licht" in deze week centraal staat, maar ook de bedoeling, dat mensen zich samen zullen buigen over de Bijbel.

De raad voor contact en overleg betreffende de Bijbel (RCOB), die de nationale Bijbelweek organiseert, deelt dit mee in brieven aan kerkelijke organisaties en plaatselijke geloofsgemeenschappen. De Bijbelweek richt zich met name tot degenen, die wel een Bijbel in huis hebben, maar er toch niet goed weg mee weten, of er niet toe komen de Bijbel ook te gebruiken.

Dit jaar wordt de Bijbelweek niet, zoals tot nu toe, in het najaar gehouden, maar in januari: ,,Er is gestreefd naar een vaste plaats in het kerkelijk jaarprogramma", aldus de RCOB, en „dit tijdstip geeft een ruime aanloopperiode om de Bijbelweek in de plaatselijke gemeenten en parochies goed te kunnen voorbereiden".

Het thema „Steek je licht op — met elkaar" is gekozen naar aanleiding van de schriftgedeelten Jesaja 8, 23a-9,3 en Mattheus 4, 12-23. Nadat het thema op zondag 25 januari is toegelicht, zullen gedurende de daarop volgende week, mensen uit de verschillende kerken elkaar thuis rond dit thema ontmoeten. De RCOB biedt hierbij als hulp een set vouwbladen aan. De resultaten van deze gesprekken kunnen eventueel in de liturgie van 8 februari worden verwerkt, als het vierde hoofdstuk van Mattheus aan de orde is.

Deelnemers

De brief van de RCOB is reeds nu uitgegaan om de kerken de mogelijkheid te geven in het jaarprogramma plaats in te ruimen voor de Bijbelweek. In de RCOB zijn de volgende kerken vertegenwoordigd: de Rooras- Katholieke kerk, de Nederlandse Hervormde kerk, de Gereformeerde kerken in Nederland, de Algemene Doopsgezinde Sociëteit, de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten, de Christelijke Gereformeerde kerken, de Evangelische Broedergemeente, de Evangelisch Lutherse kerk, de Zevende-dags Adventisten, het Leger des Heils, de Oud-Katholieke kerk, de Remonstrantse Broederschap, de Unie van Baptisten Gemeenten, Youth for Christ, de Bijbel Kiosk Vereniging, de Katholieke Bijbelstichting, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Vereniging tot verspreiding van de Heilige Schrift.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 juni 1980

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

RCOB-Bijbelweek in januari 1981

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 juni 1980

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken