Bekijk het origineel

VS verlaagt disconto

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VS verlaagt disconto

1 minuut leestijd

WASHINGTON — Het officiële disconto in de Verenigde Staten is met ingang van heden verlaagd van elf tot tien procent. Dit heeft het bestuur van de twaalf centrale banken in de VS bekendgemaakt.

Volgens het bestuur is de verlaging een zuiver technische aanpassing van het disconto aan het niveau van de rentetarieven van de commerciële banken. Het disconto is de rente waartegen commerciële banken geld kunnen lenen bij de centrale banken. Kort voor de bekendmaking van de verlaging heeft Citibank, die op één na grootste bank in de VS, haar „prime rate", de rente die de beste klanten moeten betalen, verlaagd van 11,25 tot elf procent. Donderdag hadden twee andere grote Amerikaanse banken Chase Manhattan en Chemical Bank, htm prime rate al laten zakken tot 10,75 procent. Volgens financiële analyses vloeit de daling van de rentetarieven voort uit de geringe lust van het Amerikaanse bedrijfsleven om geld te lenen nu zich een recessie voltrekt en de economische vooruitzichten onzeker zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1980

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

VS verlaagt disconto

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 1980

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken