Bekijk het origineel

lutofauteujl tegen rugMachten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

lutofauteujl tegen rugMachten

2 minuten leestijd

Voor automobilisten die )1 last hebben van rug.chten is bet misschien een jd idee om een speciale tofauteuU In hun auto te en monteren. Rugklachten loren tot de meest voorkonde klachten van deze tyd. I oorzaken kunnen hiertr worden genoemd: 1. irbelasting door tillen en rerwachte bewegingen. 2. moeldtaeid, waardoor onsoördineerde bewegingen «taan en vaak ook in een 'keerde houding wordt geen. 3it kan al snel leiden tot rugchten, in het bijzonder voor nsen met relatief weinig bejing, zoals degenen die bepsmatig veel rijden. Bij een keerde zit kunnen de tuswervelschljven, die als okbrekers van de wervels geren, gemakkelijk beschadii en zelfs gaan uitpuilen. )rdoor kimnen de zenuwen lemd raken, met een uitstra;seffect naar de benen. Dit imt men hernia.

'Een speciale autostoel, bijvoorbeeld van het merk ASS, corrigeert en steunt het lichaam, zodat het de schokken en trillingen, die autorijden nu eenmEial met zich brengt, beter opvangt. De rugleuning steunt tot bovenaan de schouderbladen, een lendesteun en schouderkussen zorgen voor een natuurlijke houding van de wervelkolom. Ook de welvingen aan beide zijden van,de rugleuning en de extra stijfheid van bet frame voorkomen vervormingen van de wervelkolom. Een g^rotere lengrte van het zitvlak zorgt ei^oor dat het bovenbeen tot praktisch in de knieholten ondersteund wordt.

Met e^n dergelijke autofaut^uil kan men weer moeiteloos en zonder rugklachten lange afstanden rijden. De ASS-autofauteuils zijn in verschillende modellen leverbaar en kimnen in alle auto's ingebouwd worden. De prijzen lopen vanaf 600 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1980

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

lutofauteujl tegen rugMachten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1980

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken