Bekijk het origineel

Woningbouw krijgt injectie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Woningbouw krijgt injectie

Volkshuisvesting en ruimtelijke ordening

1 minuut leestijd

Het woningbouwprogramma voor 1981 is verhoogd om de werkloosheid in de bouw tegen te gaan, aldus de toelichting op de begroting voor Volkshuisvesting en ruimtelijke ordening.

De regering wil in 1981 96.000 gesubsidieerde woningen bouwen. Het bouwprogramma ziet er als volgt uit: 30.000 woningwetwoningen, 24.000 premiehuurwoningen, 26.000 premiekoopwoningen — waarvan 10.000 (duurdere) premie-a en 16.000 premie-b-woningen en 16.000 wooneenheden voor alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. Verder zullen in de vrije sector naar schatting rond 20.000 bouwvergunningen worden afgegeven.

Bij de uitvoering van het bouwprogramma valt een zwaar accent op de grote steden, zo zeggen de bewindslieden van Volkshuisvesting. Voor de komende jaren wordt een toenemende stroom nieuwe, vaak jonge bewoners verwacht, terwijl de uitgaande stroom afneemt. Dat leidt tot extra spanning op de woningmarkt daar. De grote steden zullen dus een groter aandeel in de woningproduktie moeten leveren, aldus de bewindslieden.

Het streven in '81 zal er verder op gericht zijn dat:

- de post voor individuele huursubsidie slinkt door goedkoper te bouwen en de huurder zelf meer te laten betalen.

- de isolatie van woningen over een langere periode wordt uitgesmeerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 september 1980

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Woningbouw krijgt injectie

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 september 1980

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken