Bekijk het origineel

Utrecht gaat ,,Griftgrond

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Utrecht gaat ,,Griftgrond" onderzoeken

1 minuut leestijd

UTRECHT — De gemeente Utrecht gaat onderzoeken, of de grond . uit het ernstig verontreinigde Griftpark die destijds is vrijgekomen bij het graven van sloten in het park, ook verontreinigd is. Deze afgegraven grond is voor het grootste deel gebruikt voor de aanleg van een geluidswal bij rijksweg 27, aldus de gemeente, maar er is ook 1000 kubieke meter ,,üriftgrond" gebruikt voor de aanleg van een dierenpark in de wijk Overvecht en 60 kubieke meter voor de aanleg van de tuin van een school in de wijk Tuindorp-Oost.

Het Griftpark werd een maand geleden door de gemeente afgesloten voor het publiek, nadat ernstige verontreinging van de bodem door onder meer tolueen, benzeen, naftaleen en fenol was geconstateerd. Plannen om op het terrein 150 woningen te bouwen zijn in de ijskast gezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 september 1980

Reformatorisch Dagblad | 11 Pagina's

Utrecht gaat ,,Griftgrond

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 september 1980

Reformatorisch Dagblad | 11 Pagina's

PDF Bekijken