Bekijk het origineel

Strauss presenteert 100-dagenprogramma

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Strauss presenteert 100-dagenprogramma

Om uit te voeren na succes op 5 oktober

2 minuten leestijd

BONN — Franz Josef Strauss, de kandidaat voor het Westduitse kanseliersschap van de CDU/CSU heeft woensdag een regeringsprogrammavoor-honderd-dagen gepresenteerd, dat bij een overwinning op 5 oktober moet worden uitgevoerd.

Op een persconferentie in de Westduitse hoofdstad Bonn benadrukte de Beierse rairrister-president dat hij zijn streVett naar een vertrouwensrelatie' met Washington krachtdadig en vastbesloten wil doorvoeren en de ,,vertraagde ommekeer" in de Duitse politiek onmiddellijk van start wil laten gaan.

Strauss' eerste bezoek geldt Amerika en de kandidaat voor het kanseliersschap wil dat de verhouding tussen Bonn en Washington weer zo Sterk wordt als onder Konrad Adenauer. ..Wij zullen het atlantisch bondgenootschap weer zo geloofwaardig maken en zo geschikt voor zijn taak dat de burgers beseffen dat CDU en CSU een vrede in vrijheid garanderen", aldus Strauss in Bonn.

Hij maakte duidelijk dat zijn aanwijzing als kandidaat voor het kanseliersschap vaststaat, ongeacht de uitslag. Voor de verkiezingen van 1984 staat het CDU en de CSU vrij om te bepalen wie dan kandidaat-kanselier moet worden.

Stoltenberg

In het regeringsprogramma van Strauss wordt de minister-president van de bondsstaat Sleeswijk Holstein, Gerhard Stoltenberg, die vice-kanseüer onder Strauss zou moeten worden, •nu voor het eerst genoemd als minisjiïiter van financiën. .,

Franz Josef Strauss, de christen-democatische oppositiekandidaat bij de bondsdagvferkiezingen van 5 oktober, is van plan ingeval hij de nederlaag lijdt, met de Christen-Democratische Unie (CDU) te breken en zijn Beierse Christelijke-Sociale Unie (CSU) tot een nationale partij te maken. Dit meldt deze week het blad „Der Spiegel". FRANZ JOSEF STRAUSS

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 september 1980

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Strauss presenteert 100-dagenprogramma

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 september 1980

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken