Bekijk het origineel

Nieuwe president in £1 Salvador

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe president in £1 Salvador

2 minuten leestijd

SAN SALVADOR — De christendomocratische leider José Napoleon Duarte is zaterdag benoemd tot president van El Salvador, dit heeft een hoge functionaris in San Salvador, die anoniem wilde blijven, meegedeeld.

Kolonel Jaime Abdul Gutierrez werd benoemd tot opperbevelhebber van de strijdkrachten. Hij zal tevens vice-president zijn. Kolonel Adolfo Majano, de tweede hoge officier in de junta, die in tegenstelling tot kolonel Gutierrez wordt beschouwd als de vertegenwoordiger van de liberale richting in de strijdkrachten, zal benoemd worden tot militair attacché op de ambassade van El Salvador in Madrid. De wijzigingen in het regime in El Salvador betekenen dat de gematigde leden van de junta buiten spel zijn gezet, en dat alle macht nu berust Dij de twee rechtse junta-leden.

Volgens een officieel communiqué zullen twee andere junta-leden, de gematigde christen-democraat José Antonio Morales Ehrlich en de onafhankelijke arts Ramon Avalos Navarrete èen ministerspost krijgen.

Daarmee is de signatuur van de Salvadoriaanse junta duidelijk verde; naar rechts verschoven. Binnen het regime was een crisis uitgebroken na de moord op drie Amerikaanse nonnen en JOSÉ NAPOLEON DUARTE een maatschappelijk wericster. Volgens kerkelijke functionarissen waren regeringstroepen medeverantwoordelijk voor die moord. Daarop besloot de Amerikaanse regering tot onmiddellijke opschorting van economische en militaire hulp aan de junta. Hervatting van de hulp werd aglhankelijk gesteld van daadwerkelijke vervormingen en een beëindiging van het politiek geweld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 december 1980

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nieuwe president in £1 Salvador

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 december 1980

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken