Bekijk het origineel

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rotterdamse graanmarkt

3 minuten leestijd

De zeer hoge rentestand in Noord-Amerika veroorzaakt voor velen eenmoeilijke situatie met het bandeldrijven. Er was een tijdelijke vlucht uit de • goederen met het gevolg dat in Noord-Amerifca enkele grote handelshuizen' op de rand van de afgrond cq. faillissement balanceerden. Daarna waren er > weer grote aankopen van het Oostblok, wat de markt in Chicago weer wat» ruggesteun gaf.

Hoe dan direct te handelen op positie te nemen, is niet zo gemakkelijk. Meestal is men omstreeks deze tijd van het jaar druk bezig de veehouders met het nodige voor de feestdagen te voorzien. Amerikaanse mais verander- • de weinig in prijs. Hollandse gerst moet nog steeds duur worden betaald, maar tarwe was fractioneel wat lager te koop. Haver blijft een schaars artikel.

Op de veekoekenmarkt waren de ups en downs nogal fors. Verleden week zakte soyaschroot in een paar dagen tijds met zeker vijf gulden onderuit, terwijl deze week hiervan weer enkele guldens terugkwamen. Er blijft voor duect wel vraag bestaan voor aanvulling, en dat houdt de locomarkt goed aan de gang.

Cocosschilfers zijn er voldoende op. komst met wat lagere prijzen uit boten. Op aflading noteerde men onveranderd. Lijnprodukten zijn deze afgelopen weeic erg geschikt te koop geweest. Er werd echter maar weinig gebruik van gemaakt. Ook lijnschrootpellets waren geschikt aan de markt. Maisglutenpellets doen voor direct en aangekomen een forse premie. Eind van de maand komen er echter wel een paar boten binnen. Er zitten wel enkele kopers op het vinkentouw, maar daar bleef het verder dan ook bij. Op aflading noteerde men fractioneel wat lager.

Raapsehroot

Raa^chroot blijft goed aan de prijs. Palmpitschilfers noteerden wat hoger, met zo nu en dan zaken uit gewachte lx)ten.

Molenafvallen zijn voor direct schaars en duur. Loco Hollandse griespellets zijn moeilijk te vinden en voor boten Plata en Ciüli poUardpellets waren wel kopers in de markt. Maisvoermeelpellets en rijstevoermeel noteerden wat hoger met enkele zaken aan de voorkant. Loco lucerne werd voor onveranderde prijzen afgedaan. Aandieningen alfalfapellets verruimden het aanbod wel wat. Tapioca is uit prie 85-120, bleekselderj 100, Ijspegels 31. aangekomen boot voor lage prijzen verkocht. Voor latere boten heeft men de prijs goed kunnen handhaven; zo ook voor aflaadposities. * Pulp bij de fabrieken loopt op z'iïs end. De fabrieken hebben de campag-' ne afgesloten en zijn alleen nog maar met voorjaarsleveringen aan de markt.-; Een boot met USA pulppellets Ujktfl niet oninteressant te koop. Citruspel- • Iets uit boten mankeren op dit mo- • ment. Afladingen zijn bepaald niet zo ' duur te noemen en zeker t.o.v. gewone pulp concurrerend te koop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 december 1980

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Rotterdamse graanmarkt

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 december 1980

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken