Bekijk het origineel

BEURSBERICHT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

BEURSBERICHT

KNSM gevraagd op goedogend Damrak

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - Met als ruggesteun een willig Wall Street heeft het Damrak zich dinsdag van zijn goede kant laten zien. Veel fondsen konden hogere prijzen voor zich laten noteren. Erg in trek bleek KNSM. Nadat maandag het bod van Nedlloyd op het scheepvaartfonds definitief Is geworden, bleek men nu bereid f 96,50 voor de stukken neer te leggen, tegen een voorgaande koers van f 85. Aandeelhouders Nedlloyd waren wat minder gelukkig met het geheel en de aandelen zakten tot een dieptepunt van f 92,50, wat een verlies van vier gulden betekende, maar waren tegen het middaguur weer omhoog gekrabbeld tot f 94,40.

II II II III

Ook de financiƫle fondsen deden het goed. Zo kon ABN spoedig f 6 aan de koers toevoegen op f 288, AMRO Bank f 1,30 op f 59,50 en de NMB bijna twee gulden op f 201,80. FGH was tegen twaalf uur f 2,20 duurder geworden op f 65 en WUH f 4,50 op f 221. Koninklijke Olie moest circa een gulden achteruit naar f 208,60, maar Unilever was een dubbeltje beter op f 125,10. Ook Akzo, Hoogovens en Philips begonnen op een wat hoger niveau. KLM ging onveranderd op f 57 In andere handen over.

Bi] de uitgeverijen ging het nu wat rustiger toe. VNU kon nog f 1,30 duurder worden op f 77,80, maar Elsevier-NDU zakte twee kwartjes op f 149. Van de bouwfondsen was OGEM iets hoger op f 8, maar de andere waarden konden zich net niet handhaven. Ahold ging een gulden vooruit naar f 77,30 en Heineken f 1,40 naar f 53,90. Ook Gist-Brocades en Pakhoed werden op een wat hoger niveau verhandeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 januari 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

BEURSBERICHT

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 januari 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken