Bekijk het origineel

Kritiek op Rotterdamse p vreemdelingenpolitie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kritiek op Rotterdamse p vreemdelingenpolitie

Van Aktiecomitépro gastarbeiders

2 minuten leestijd

I ROTTERDAM — De Rotterdamse vreemdelingenpolitie I geeft buitenlanders geen tijd een grotere woning te zoeken bij overkomst van hun gezin. Dit staat volgens het Aktiekomitee Pro Gastarbeiders (AKPG) haaks op het beleid van de Rotterdamse wethouder van stadsvernieuwing drs. J. van der Ploeg.

ji Het AKPG heeft met Van der Ploeg kV afgesproken dat buitenlandse arbeiders in eerste instantie een kleine woning wordt aangeboden en dat bij gezinshereniging de familie in aanmerking komt voor een grotere woning. Het AKPG is bang dat, wanneer de vreemdelingenpolitie haar politiek van opsluiting bij gebrek aan passende ,C, woonruimte voortzet, binnenkort het politiebureau vol zit met buitenlandse vrouwen en hun kinderen.

Oproep

Zaterdag zei liet AKPG te hopendat het Rotterdamse stadsbestuur de vreemdelingendienst kan overtuigen zijn beleid te wijzigen. Aanleiding tot deze oproep vormt de opsluiting maandag van de Marokkaanse vrouw Abassi en vijf van haar kinderen in de Rotterdamse cel.

Inmiddels zijn de vrouw en vier van de vijf kinderen weer op vrije voeten, nadat de gemeentelijke dienst woonruimtezaken voor het gezin een grotere woning had gevonden. Een van de dochters van mevrouw Abassi zit echter nog opgesloten omdat zij meerderjarig is en hiet voor een verblijf in ons land in aanmerking zou komen.

Het AKPG vindt het van een griezelig aandoende mentaliteit getuigen dat deze „zieke vrouw nu al vijf dagen in een onleefbare cel wordt vastgehouden".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 januari 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Kritiek op Rotterdamse p vreemdelingenpolitie

Bekijk de hele uitgave van maandag 12 januari 1981

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken