Bekijk het origineel

Solidariteit gelast stalling dinsdag af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Solidariteit gelast stalling dinsdag af

Onderhandelingen over boerenvakbond

2 minuten leestijd

WARSCHAU — De leiding van de Poolse onafhankelijke vakbond Solidariteit heeft zondag de algemene waarschuwingsstaking afgelast die op dinsdag 3 februari zou worden gehouden.

Voorzitter Lech Walesa waarschuwde echter dat Solidariteit zou staken „als er een aanval ko>nt op ons of op de boeren".

De landelijke staking werd afgelast omdat een regeringscommissie naar Rzeszow was afgereisd om daar met de stakende boeren te onderhandelen. De boeren eisen erkenning vart hun vakbond, die onder de naam landelijke Solidariteit bekend staat.

De regeringscommissie zal besprekingen voeren met vertegenwoordigers van de ruim 400 boeren die een voormalig vakbondsgebouw in Rzeszow bezet houden.

Zaterdag bereikten de onderhandelaars van Solidariteit met de regering een voorlopig akkoord over de vrije zaterdag en de door de vakbond geëiste toegang tot de media. Het probleem van de vakbond voor particuliere boeren kon echter niet opgelost worden. De regeringsdelegatie, onder leiding van onderminister van landbouw Andrzej Kacala, zal gaan praten met een groep van arbeiders en boeren die wordt aangevoerd door Bogdan Lis, een van de twee plaatsvervangers van Walesa.

Naar men verwacht zullen de besprekingen van uiterst belang zijn voor de behandeling door het hooggerechtshof in Warschau op 10 februari van de «is van de boeren dat hun Vakbond wordt erkend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 februari 1981

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Solidariteit gelast stalling dinsdag af

Bekijk de hele uitgave van maandag 2 februari 1981

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken