Bekijk het origineel

Minder banen weg bij Volvo dan gedacht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Minder banen weg bij Volvo dan gedacht

Nieuw plan Raad van bestuur Volvo Car

2 minuten leestijd

HELMOND — De raad van bestuur van Volvo Car BV in Helmond heeft een nieuw plan opgesteld waardoor niet 1200 banen zullen verdwijnen, zoals aanvankelijk was aangekondigd, maar 1024. Dat heeft de raad van bestuur woensdag meegedeeld aan de centrale ondernemingsraad en de vakbonden.

Het is nog niet duidelijk hoeveel gedwongen ontslagen nodig zijn om net plan te realiseren. Het eerste plan van de leiding van Volvo car BV voorzag in 900 gedwongen ontslagen.

Het plan van de raad van bestuur bestaat uit twee onderdelen. In de eerste plaats gaat het om de rationalisering van het bedrijf. Daarbij is uitgegaan van een produktiecapaciteit van 92.000 auto's op jaarbasis.

De rationalisering voorziet onder meer in een uitbreiding van het management met twee functies, te weten onderneraingsplanning, die met de strategische beleidsvoorbereiding zal worden belast en industriële acquisitie, die als taak zal hebben het verwerven van orders bij derden teneinde de produktiecapaciteit beter te benutten. In de nieuwe gerationaliseerde onderneming bestaan 73 nieuwe arbeidsplaatsen als gevolg van het binnenhalen van uitbesteed werk en het uitvoeren van enkele nieuwe werkzaamheden. Daar staat tegenover dat er door de rationalisatie 559 arbeidsplaatsen verdwijnen wat inhoudt dat er ten gevolge van dit alles in totaal 486 arbeidsplaatsen wegvallen. Over dit onderdeel van het plan is woensdag advies gevraagd aan de centrale ondernemingsraad.

Afslanken

Naast deze .rationalisatie wil de raad van bestuur het bedrijf afslanken. De jaarproduktie moet wordeH teruggebracht van 92.000 auto's naar 80.000. Deze afslanking heeft een verdere afname van het aantal arbeidsplaatsen met 538 tot gevolg. Als afslanking en rationalisering allebei worden uitgevoerd zoals de raad van bestuur heeft voorgesteld verdwijnen er bij Volvo-car BV dus 1024 arbeidsplaatsen.

Hoe dit zijn beslag kan krijgen is, aldus de raad van bestuur, nog onderwerp van overleg binnen de raad van commissarissen. De uitkomst van dat overleg zal mede de inhoud vcan het uitvoeringsplan bepalen. Dit plan zal ook weer ter advisering aan de centrale ondernemingsraad worden voorgelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 februari 1981

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Minder banen weg bij Volvo dan gedacht

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 februari 1981

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken