Bekijk het origineel

Optimisme

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Optimisme

1 minuut leestijd

De onderhandelingen in Rzeszow zullen zich beperken tot eisen die betrekking hebben op de landbouwpolitiek. De boeren eisen onder andere dat het eigendom van hun grond wordt gegarandeerd in de grondwet. Ondertussen zijn de onderhandelingen tussen de regering en de studenten die de campus bezetten van de universiteit van Lodz, nog steeds gaande.

EeqiWoordvoerder van de studenten liet zondag weten dat hij optimistisch is over een mogelijk akkoord. Er bestaan onder andere nog meningsverschillen over de voorwaarden waaronder de studenten een eigen vakbond mogen vormen. Zo is men het.nog niet eens over de procedure die de studenten moeten volgen als zij een staking willen uitroepen.

De protestacties in Rzeszow en Lodz zijn de twee belangrijkste die nog aan de gang zijn sinds na het aantreden van de nieuwe premier Jaruzelski een zekere ontspanning is opgetreden in Polen. Overigens heeft Solidariteit nog geen formeel antwoord gegeven op de oproep van Jéruzéls'ki om 90 dagen lang niet te «taken.-Wel heeft Walesa zijn achterban tot matiging gemaand na een ontmoeting met vice-premier Ra

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 16 februari 1981

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Optimisme

Bekijk de hele uitgave van maandag 16 februari 1981

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken