Bekijk het origineel

Buitenlanders toch verspreiden over alle wijken RMam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Buitenlanders toch verspreiden over alle wijken RMam

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De algemene beroepscommissie van de gemeente Rotterdam zal de gemeenteraad adviseren het bezwaarschrift dat drie Surinaamse organisaties hebben ingediend tegen de gemeentelijke nota „leegloop en toeloop" niet ontvankelijk te verklaren.

Het bezwaarschrift was vooral ge- Surinamers en Marokkanen die nu in richt tegen alle beslissingen die op basis van deze nota door de Rotterdamse gemeenteraad in decfember van het vorig jaar zijn genomen. De gemeente Rotterdam wil, gesteund door conclusies uit de nota, buitenlanders over vrijwel alle Rotterdamse stadswijken verspreiden. De Surinaamse organisaties vinden dit beleid discriminerend. „Ieder spreidingsbeleid waarbij als onderscheidend element wordt gehanteerd iemands ras, huidskleur, nationaliteit of ethnische achtergrond is per definitie discriminerend", aldus de raadsman van de drie groeperingen vorige week in zijn toelichting op het bezwaar.schrift.

Het bezwaarschrift is door de algemene beroepscommissie van de gemeente Rotterdam niet ontvankelijk verklaard omdat er tot dusver slechts sprake zou zijn van beleidsvoornemens. Naar het oordeel van de commissie heeft de gemeenteraad destijds geen beslissingen genomen die zijn gericht op wijzigingen in de rechtssfeer van burgers.

Dertien wijken

Inmiddels hebben burgemeester en wethouders van Rotterdam dertien wijken aangewezen waarheen Turken, schillende verenigingen en instellingen in en buiten Reimerswaal zijn hierin opgenomen. Het gemeentebestuur hoopt dat deze gids zal bijdragen tot de leefbaarheid van de verschillende kernen. de oude stadswijken wonen kunnen verhuizen. Het college geeft daarmee uitvoering aan het beleid van „gebundelde deconcentratie", zoals dat is omschreven in de nota „leegloop en toeloop", die eind vorig jaar door de gemeenteraad werd goedgekeurd.

Door herhuisvesting van groepen buitenlanders wil de gemeente bereiken dat vooral in de oude stadswijken het percentage buitenlanders terugloopt. Rotterdam wil dat op den duur in bijna alle Rotterdamse wijken zestien procent buitenlanders woont. In sommige oude wijken bestaat momenteel de bevolking uit meer dan de helft buitenlanders. (Van onze correspondent)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 februari 1981

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Buitenlanders toch verspreiden over alle wijken RMam

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 februari 1981

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken